Pocetna Politika Usvojen budžet Užica

Usvojen budžet Užica

1071
0
Podelite

Odbornici Skupštine grada Užica većinom glasova, usvojili su budžet za 2017. godinu. Grad Užice u narednoj godini raspolagaće budžetom u iznosu od dve milijarde i 640 miliona dinara.

skupstina-grada-tihomir-petkovicOvaj budžet se može okarakterisati kao razvojni i realan, jer se oslanja na realne izvore, rekao je nakon usvajanja gradonačelnik Užica Tihomir Petković. Ove godine je planirano oko 480 miliona dinara za kapitalna ulaganje i investicije.

„Sve su to bitne stvari vodovod, kanalizaciju, rekonstrukcija puteva, 40 miliona dinara je učešće za rekonstrukciju fabrike vode, 28 miliona za završetak vrtića na Pori i Beloj zemlji“, kaže Petković.

skupstina-grada-opozicijaNa predlog budžeta odbornici opozicije su podneli šest amandmana i nijedan nije prihvaćen, a velika polemika se vodila oko planiranog kreditnog zaduženja.

skupstina-grada-odbornici-jovan-markovic„Sa ovih novih 200 miliona dinara, to će biti skoro 800 miliona dinara zaduženja u prethodne tri i po godine. Najveći problem je što nema odgovora gde je taj novac otišao, odnosno koji su to projekti i poslovi koji su finansirani. Nedopustivo je da nema tranfera iz države koji će podržati projekte na lokalu“, objašnjava Jovan Marković iz Demokratske stranke.

Ovim budžetom planirano je i više novca za gradsku opštinu Sevojno, čime će se podržati njihovi infrastrukturni projekti. Opština Sevojno će dobiti od poreza na zarade 0,9 odsto, od poreza na imovinu 1,5 odsto, a od poreza na ostale prihode 0,6 odsto užičkog budžeta.

skupstina-grada-3

Ostavite odgovor