Pocetna Kultura Jovani Penezić prva nagrada na literarnom konkursu

Jovani Penezić prva nagrada na literarnom konkursu

1040
0
Podelite

Mesni odbor Kola srpski sestra iz Užica, i ove  godine je povodom Materica,  po 14. put organizovao literarni konkurs na temu „Majka“ namenjen srednjoškolcima. Svaki učesnik je mogao da odredi naslov rada, a predlog Kola srpskih sestra bio je  “Iz te reči progovara istina“.

Pobednice konkursa i članice žirija
Pobednice konkursa i članice žirija

Prvo mesto i nagradu  “Bojana Krejović” osvojila je Jovana Penezić (Užička gimnazija). Drugo mesto pripalo je Branki Lazić (Užička gimnazija) a treće Jeleni Dragaš (Medicinska škola).

Na konkurs je stiglo 12 radova iz pet užičkih srednjih škola: Užičke gimnazije, Ekonomske škole, Medicinske škole , Tehničke škole i TŠ „Radoje Ljubičić“. Radove je ocenjivao žiri u sastavu:  Bojana Jovanović, predsednica žirija,   Svetlana Majkić i Marija Jovanović, profesorke srpskog jezika i književnosti.

Članice užičkog Kola srpskih sestara i pobednice konkursa
Članice užičkog Kola srpskih sestara i pobednice konkursa

Žiri je doneo odluku i da pohvali radove Vuka Grujičića, Danke Jelić i Nine Janjić. Za najuspešnije učesnike literarnog konkursa obezbeđene su knjige i novčane nagrade.

Cilj konkursa je negovanje lepe reči, ali i porodičnih vrednosti na koje nas podsećaju hrišćanski praznici Materice, Detinjci i Oci koji prethode Božiću.

Ostavite odgovor