Pocetna Društvo Rast posete omogućava ulaganja

Rast posete omogućava ulaganja

1523
1
Podelite

Proširenjem kapaciteta odmarališta „Golija“ na Zlatiboru broj mesta povećan na 184. Od ove sezone u upotrebi je zatvoreni bazen prilagođen dečijem uzrastu.  Iduće godine na Zlatiboru je u planu gradnja zatvorene sportske hale površine 700 kvadrata. Investicije u objektima na Zlatiboru i Bečićima ove godine 34 miliona dinara.

golija-bazen-1Užičko Dečije odmaralište „Zlatibor“ u svoje objekte na moru i Zlatiboru ove godine uložilo je preko 34 miliona dinara ne računajući tekuće održavanje. Učešće Ministarstva turizma iznosilo je 13 miliona, Grada Užica 4,7 miliona, a samog odmarališta 16,5 miliona dinara.  U odmaralište „Golija“ na Zlatiboru investirano  je preko 30 miliona dinara. Direktor Vladan Cuparić podseća da je izgrađen zatvoreni bazen i dograđeno još osam soba, tako da je smeštajni kapacitet povećan za 30 ležajeva. U odmaralištu ističu da je kapital preduzeća uvećan u protekle tri godine za  novih 920 kvadrata novoizgrađenog prostora čija je tržišna vrednost blizu milion i po evra bez dinara zaduženja ustanove.

golija-vladan-cuparic„Odmaralište je u svoje objekte ove godine  uložilo 16, 5 miliona sopstvenih sredstava zato što je imalo dobru sezonu. Samo za prvih osam meseci ove godine na Zlatiboru smo registrovali  37,5 hiljada pansion dana, dok je cele 2015. godine registrovano 25 hiljada dana.  Do kraja zimske sezone u „Goliji“  ostvarićemo  45 hiljada  pansion dana što je 80-90 odsto povećanje posete u odnosu na proteklu godinu. I u Bečićima je povećan boravak dece sa prošlogodišnjih 16 hiljada na ovogodišnjih 21 hiljadu pansion dana. Ostvarena dobit omogućila nam je da investiramo  u naše objekte. Deo dobiti iskoristili smo da omogućimo besplatan boravak 120 mališana iz Užica i 30 dece iz Čajetine na moru. U planu nam je da i naredne godine 140-150 mališana iz Užica pošaljemo na letovanje u Bečiće o trošku dečijeg odmarališta“, navodi  Cuparić.

U slučaju nastavka pozitivnog  trenda u šta u ustanovi veruju biće u prilici da 2017. godine investiraju preko 40 miliona  u objekte na moru i Zlatiboru. U odmaralištu „Golija“  u planu gradnja sportske hale zatvorenog tipa površine 700 kvadrata (15 miliona Ministarstvo turizma i po 5 miliona Grad Užice i preostali deo odmaralište) postavljanje solarnih panela, rekonstrukcija kupatila i tribina. Odmaralište planira i izradu nove projekte dokumentacije za novi objekat na moru koji će biti namenjen za letovanje porodica.

ivica-pekovic-golija„Dobro smo startovali u predsezoni sa popunjenošću smena. Prema najavama obezbeđeni su gosti do kraja školske godine tako da će ova sezona zaključno sa letnjim kampom premašiti prethodnu koja je bila izuzetno uspešna“, kaže Ivica Peković, zamenik upravnika Golije.

Sezonu je obeležio početak rada zatvorenog bazena koji je prilagođen dečijem uzrastu do četvrtog razreda osnovne škole, što su ujedno i najbrojniji gosti „Golije“. Dečiji bazen u „Goliji“ ima slanu vodu tako da sa zlatiborskim čistim vazduhom predstavlja dobru kombinaciju za disajne organe.

golija-zeljko-stanojevicŽeljko Stanojević, jedan od animatora iz dosadašnjeg iskustva kaže da se deci najviše dopadaju maskembali, igre bez granica, pravljenje frizura, priredbe na kojima se pokazuje talenat, muzičke igre, koreografije uz  posebno odabrane pesme.

„Dečija energija je čudesna i ona vas tera da im pružite što više. Deca na kraju boravka dobijaju svoje zaslužene diplome, jer svako ima neku disciplinu u kojoj se posebno istakao. Najvažnije je da u igrama vole da učestvuju“ – kaže Stanojević.

1 komentar

Ostavite odgovor