Pocetna Društvo Čist vazduh, bazen i palačinke

Čist vazduh, bazen i palačinke

1008
0
Podelite

Period boravka dece iz užičkih vrtića u odmaralištu na Zlatiboru poklopilo se sa danima tokom kojih je u Užicu registrovana visoka koncentracija čađi tako da su  šetnje po čistom zlatiborskom vazduhu i suncu bile pun pogodak. Tokom šetnji bilo je otkrivanja velikih i malih tajni prirode i objašnjenja njihovih drugarica, među kojima i da se ne sme klizati po zaleđenom jezeru u centru  Zlatibora, mada zaista podseća na veliko klizalište. Mnogima se dopalo i mesto buduće uživancije – rezervisano za Dino park, a viđena je i farma krava.

Nekima je supa bila problem, ali kako kažu kuvarice nude da se jelo zameni, ako se ne voli i pitaju da donesu drugo iz kuhinje. Palačinke su i u ovoj smeni odnele pobedu u nadmetanju sa ostalim dezertima.

golija-igralisteOd drugih sadržaja bazen je izazvao najveću znatiželju i kupanje u toploj vodi, posebno u danu dok su promicale prve ovogodišnje pahuljice. Vežbe zagrevanja i priprema za ulazak u vodu odvijale su se pod budnim okom rekreatora kao i aktivnosti u bazenu. Drugarice koje su vodile grupe brižno su vodile računa da sve protekne u najboljem redu, deca odmah istuširaju i osuše kosu. Primedba pojedinih vaspitačica da hodnik od kupališta treba da bude topliji izazvala je ugradnju novih grejnih tela.

Maskembali i pižama žurke i ovog puta bile su daleko popularniji od televizije i gledanja crtaća. Najveća dečija želja i u ovoj smeni bila je da padne  dovoljno snega za grudvanje i pravljenje Sneška Belića na našem Zlatiboru koji je nezaobilazan deo detinjstva generacija koje su na njemu boravile i koje će tek doći.

Ostavite odgovor