Pocetna Muzika Milanova multimedijalna radionica

Milanova multimedijalna radionica

913
0
Podelite

Trideset izvođača sa Ex-Yu prostora, uglavnom hip hop, rege i rok provenijencije, našlo se na duplom CD-u koji je objavio pesnik i rok kritičar Milan Popović (Užice, 1976). Ovaj nesvakidašnji poduhvat predstvalja kuriozitet vredan pažnje na muzičkoj sceni jer su sve kompozicije inspirisane Popovićevim stihovima. Reč je o pesmama kroz koje se prelama buka i bes urbanog duha koji čitaoce i slušaoce osvaja svežinom i žestinom pogleda na svet oko sebe (i u sebi). Neka vrsta prkosnog  generacijskog sindroma od pesme do pesme upozorava, proziva i lamentira nad vemenom sadašnjim u maniru dobre i nepresušne rokenrol tradicije. Sa pesmama ovog dvostrukog CD ostvarenja snimljeno je pet video spotova.

milan-b-popovicOva kompilacija pod nazivom “ˇMilan B. Popović i hronično neumorni” formatirana je na različitim iskustvima, od već uveliko etabliranih imena sa rok scene do manje poznatih grupa i autora čiji izvođački potencijali obećavaju. Zahvaljujući Milanu Popoviću, u najvećem broju objedinjuje ih autentična retrospekcija margine i nepatvoren zvuk andergraunda. Red je i da ih nabrojimo: od hip hop umetnika na CD-u se nalaze Sky Wikluh, Vudu Popaj, Coa, Cantwait, Kruks, M.A.X., Solow i Flip Flo, tu su i rege bendovi Del Arno Band, The Socks, Hornsman Coyote (Eyesburn), Elly Rasta Girl, Čaras i Subjektivni sud, dok su od rok izvođača zastupljeni Branko Radaković, Miroslav Dukić (Tako), Zoran Marinković-Bjesomar (Bjesovi), Autogeni trening, Nikola Čuturilo, Monera, Seljačka buna, Hashish club, Alek, Branislav Lazić, Broken Arrow, Dark Sky, Fault, Snovi, Galoma, Grim, Vladimir Jakšić (Revolveri) i Sead Zele Lipovača (Divlje jagode).

Kompilacija sadrži i sve Popovićeve pesme, pa se ovo izdanje može i čitati kao svojevrsna zbirka pesama. Popović, inače rođeni Užičanin koji živi i stvara u Beogradu, do sada je objavio više pesničkih knjiga (”Molitva tetovioranog srca”, “Vreme brutalnih dobronamernika”, “Oka da ne ispustim dah”…), neumorno piše o svteskim i domaćima muzičkim izdanjima, a 2010. godine objavio je sličnu CD kompilaciju pod nazivom “Vreme brutalnih dobronamernika” hard rok orijentacije.

S obzirom na to da su pomenuti CD-ovi Popovićeva autorska izdanja, njegov napor da oko jedne kreativne jedne ideje okupi respektabilan broj muzičara zaslužuje mnogo više od pohvale, jer budi nadu u opstanak plemenite rokerske pobune pred sumrakom (ne)ukusa.

Ceo dupli CD “Hronično neumorni” Milana B. Popovića, sa knjižicom i press materijalom, može se besplatno “skunuti” sa Milanovog zvaničnog sajta www.MolitvaTetoviranogSrca.com.

hronicno-neumorni-omot-cd-a

Ostavite odgovor