Pocetna Društvo Paketići za romsku decu

Paketići za romsku decu

612
0
Podelite

Romskoj deci prvi put su podeljeni paketići u Gradskoj kući. Član Gradskog veća za brigu o porodici Vidoje Drndarević uz čestitke za novogodišnji praznik poželeo je deci i njihovim roditeljima dobro zdravlje i ostvarenje mnogih želja u budućnosti.

Užička samouprava podelila je 22 paketića romskim devojčicama i dečacima iz porodica korisnika socijalne pomoći. Jedan broj dece izostao je na priredbi sa Deda Mrazom zbog bolesti i školskih obaveza.

romska-deca-2„Kao za decu zaposlenih u užičkoj samoupravi nabavili smo i podelili paketiće iste vrednosti i sadržaja“, rekao je Drndarević i najavio da će u Užicu u narednoj godini biti formiran romski savet i urađen Akcioni plan za romsku populaciju. On je dodao da je pre dvadeset dana u Užicu urađeno prepokrivanje jedne romske kuće u vrednosti 370.000 dinara od čega je izdvajanje lokalne samouprave 200.000 dinara, a ostalo su donatorska sredstva.

romska-deca-3Potpredsednik Udruženja Roma Užica Slobodan Vasović zahvalio je gradskoj upravi na prijemu i podeli novogodišnjih  paketića , jer roditelji  ove dece zaista nisu u mogućnosti da ih kupe.

On očekuje saradnju na rešavanju problema romske zajednice u Užicu kroz Akcioni plan i inkluziju Roma u narednoj godini biti ostvarena počevši od dodele kancelarije i rada na izradi projekata.

Ostavite odgovor