Pocetna Bajina Bašta Pet saniteta od Ministarstva pravde

Pet saniteta od Ministarstva pravde

1655
0
Podelite

Ministarstvo pravde iz sredstava oportuniteta izdvojilo je 36 miliona dinara za pet sanitetskih vozila za Zdravstveni centar Užice u okviru koga je 10 domova zdravlja i tri bolnice.Vozila su namenjena Novoj Varoši, Čajetini, Bajinoj Bašti, Požegi i Užicu.

„Ovi saniteti su “pokretne bolnice” sa kompletnom pratećom opremom, vrednost jednog vozila je oko 6,8˙miliona dinara. Od ukupno 17 sanitetskih vozila na nivou Srbije, mi smo dobili pet, jer je poznata konfiguracija ovih terena gde funcionišu zdravstvene ustanove“, precizirao je dr Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra Užice.

gradonacelnik-tihomir-petkovicdirektorka-uzicke-bolnice-dr-jelena-rakovic-radivojevic-i-direktor-zdravstvenog-centra-uzice-dr-milos-bozovicOva donacija je od izuzetnog značaja za pacijente i vozila su već upućena u određene opštine.

„Zahvaljući ovoj donaciji, ali i prethodno izdvojenim sredstvima iz budžeta, mi smo od grada koji je ranije imao ozbiljan problem sa nedostatkom vozila u Zdravstvenom centru, sada u situaciji da građani ne moraju da razmišljaju da li će imati prevoz do zdravstvenih ustanova“, istakao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković.

U toku 2016. godine veliki broj donacija je upućen Zdravstvenom centru i Opštoj bolnici Užice za opremanje odeljenja, opremu i vozila.

Pored ovih izdvajanja Ministarstva pravde tokom ove godine opredeljeno je još 11 miliona dinara za tri projekta i to za izgradnju lifta-platforme na plaži i u Specijalnoj školi “ˇMiodrag V.Matić”i za Udruženje invalida cerebralne paralize u Biznis inkubatoru. Dva miliona evra od ovog ministarstva biće uplaćeno za završetak zgrade Privrednog i Prekršajnog suda u Užicu.

Ostavite odgovor