Pocetna Društvo I u Ivanjici vanredna situacija

I u Ivanjici vanredna situacija

2316
0
Podelite

Zbog novih snežnih padavina i u Ivanjici proglašena vanredna situacija i odlučeno da škole u toj opštini neće raditi do 16. januara.

Zamenik predsednika Ivanjice, Momčilo Mitrović, izjavio je da uprkos tome što su na terenu sve raspoložive mašine, i dalje je jedan broj lokalnih puteva u prekidu, uglavnom u planinskim predelima.

Odlukom Gradskog veća Novog Pazara i štabova za vanredne situacije Sjenice i Tutina, na području ove tri opštine, takođe raspust je produžen do 16. januara.

Inače vanredna situacija je na snazi u 11 opština, a ukinuta je u opštini Aleksinac. Dvojica muškaraca preminula od smrzavanja kod Gadžinog Hana, a jedan muškarac je preminuo u bolnici nakon evakuacije iz sela kod Vranja. Velika Morava je zaleđena, a obustavljena je plovidba na Dunavu, Savi i Tisi.

Tokom noći i sutra ujutro očekuje se u većini krajeva pet do 10 centimetra novog snega, saopštio je Republički hidrometeorloški zavod.

Glavni putni pravci i auto-putevi su bez snega, ali su kolovozi vlažni, saopštilo je preduzeće “Putevi Srbije”.

Na ostalim putnim pravcima, kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Požarevca, Valjeva, Pančeva, Novog Pazara, Kragujevca, Zaječara, Užica, Ivanjice, Kosova, Beograda.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice.

 

Ostavite odgovor