Pocetna Ekonomija Dobri odnosi sa Rusijom otvaraju prostor srpskoj privredi

Dobri odnosi sa Rusijom otvaraju prostor srpskoj privredi

871
0
Podelite

Zahvaljujući dobrim i srdačnim političkim odnosima Srbije i Ruske Federacije srpska privreda i srpska građevinska industrija imaju mnogo prostora na ruskom tržištu, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin prilikom obilaska dva gradilišta u Moskvi na kojima radove izvodi srpska firma AD “Putevi” Užice.

Ministar za rad je rekao da je “rusko tržište velika šansa za našu privredu, pa i za građevinsku industriju.

“Putevi Užice su jedna od firmi za koju slobodno možemo da kažemo da su ponos naše građevinske operative. Graditi ovako velike objekte, imati ovako veliko poverenje ruskih investitora govori dobro o njima ali govori dobro i o zemlji iz koje dolaze”, rekao je ministar.

On je istakao da su naši radnici najbolji ambasadori Srbije, a da će zahvaljujući sporazumima koji u narednih nekoliko meseci biti sklopljeni sa Ruskom Federacijom – sporazum o socijalnom osiguranju i sporazum o privremenom zapošljavanju, naši radnici i naša privreda biti još konkurentniji i imati još više prilike da grade na ruskom tržištu.

“Zahvaljujući dobrim odnosima i političkoj stabilnosti koju imamo u našoj zemlji i zahvaljujući politici koju vodimo i prema Ruskoj federaciji i našim drugim spoljnim partnerima možemo da kažemo da je za Srpsku privredu politika otvarala puteve kao i što je srpska privreda činila srpsku politiku ponosnom”, istakao je Vulin koji je obišao gradilišta najvećeg srpskog izvođača u Rusiji.

“Putevi” Užice su na ruskom tržištu među prvih pet građevinskih firmi. Samo u reonu Moskve trenutno izvode radove na dva velika gradilišta – “Srce prestonice” u centru grada, stambeni objekat površine 800.000 kvadratnih metara gde “Putevi” iz Užica grade 250.000 kvadrata i najmoderniji Institut nauke i tehnologije “Skolkovo” površine 134.000 kvadratnih metara.

Institut Skolkovo delo je čuvenog arhitektonskog studija “Hercog i Demeron”, a i pored oštre konkurencije za izvođača radova izabrana je srpska firma “Putevi” Užice koja na ovom projektu sa uspehom predstavalja srpsko građevinarstvo.

Oba objekta predstavljaju primenu najvećih tehničko-tehnoloških rešenja u građevinarstvu.

Inače, “Putevi” iz Užica na oba gradilišta upošljavaju više od 2.000 radnika, od toga oko 200 radnika iz Srbije.

Ostavite odgovor