Pocetna Kultura Radim ono što volim

Radim ono što volim

6119
0
Podelite
Aleksandar Vučković kao Petar Čajkovski u predstavi “Quod Fatum”, u produkciji organizacije Kulturni element

Sve veći je broj mladih koji upisuju razne škole glume, kako bi jednog dana postali veliki glumci. Užičkim mladim glumcima uzor su Ivan Bosiljčić, Sergej Trifunović, Radovan Vujović, a sigurno će uskoro to biti i Aleksandar Vučković. Školu glume završio je kod glumice užičkog Narodnog pozorišta Tanje Jovanović, a onda je nakon treće godine srednje škole upisao Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu.

“Pre nekoliko meseci sam završio Fakultet u klasi profesorke Gordane Marić i upisao sam master, da bar još godinu dana budem student, zato što je to najlepši osećaj. Tanji Jovanović sam najzahvalniji zbog toga što je gluma moj životni poziv. Od malih nogu sam želeo da budem glumac, iako su mnogi mislili da je to dečja igra, eto to je sad amoja profesija” priča Aleksandar.

Aleksandar Vuckovic 3

Iz Užica je nekoliko glumaca već afirmisano, ali ni devojke ne zaostaju za njima.

“Trenutno je na trećoj godini akademije u Novom Sadu Vanja Kovačević, a na prištinskoj akademiji na četvrtoj godini je Ljubica Radomirović. Tako da mlade snage se pojačavaju iz godine u godinu.”

Aleksandar kaže da se još uvek nije desilo nešto veliko u njegovoj karijeri. Uloge u predstavama na akademiji su sastavni deo studiranja, ali očekuje prve značajnije uloge u narednom periodu.

“Imao sam manju ulogu u Šotrinom novom filmu “Santa Marija della salute”, u seriji “Sumnjiva lica”. Takođe imao sam manju ulogu u filmu Juga Radivojevića “Vrati se Zone”, čija premijera je najavljena za proleće.  Snimao sam I dokumentarni serijal “Zaboravljeni umovi”, reditelja Petra Stanojlovića, za RTS, ali nikako to da emituju” kaže Aleksandar.

Ipak, rodni grad i užičko Narodno pozorište Aleksandru su ponudili povremni angažman. Trenutno je uskočio kao zamena u predstavu “Odumiranje međeda”, umesto Bata Jelisavčića.

“Spremamo “Kralja Lira” u režiji Ivana Vukovića, I to je važno za moj rad, za moju afirmaciju. Mnogo više je to bitno nego zamena. To mi je prva uloga u zvaničnoj pozorišnoj instituciji. Ja radim u “Mikseru”, imamo našu trupu koja igra dečje predstave, ali meni je mnogo važno što je to užičko pozorište, gde sam počeo, gde sam radio i kao razvođač.”

Aleksandar Vuckovic 5
Aleksandar Vučković kao Petar Čajkovski u predstavi “Quod Fatum”, u produkciji organizacije Kulturni element

Za svakog mladog glumca izazov su i film i pozorište i televizija, ali je Aleksandru, kako kaže, trenutno najzanimljiviji rad u pozorišu. Smatra da se još uvek ne snalazi najbolje na filmu, ali smatra da je za sve važno iskustvo.

“Za sada sam na relaciji Užice – Beograd. Planiram da živim u Beogradu, ali bi voleo da igram u čitavoj zemlji. Nije mi zanimljivo da budem stacioniran na jednom mestu”.

Bitno mu je da se bavi onim što voli i za šta se školovao, kaže za kraj razgovora Aleksandar.

Ostavite odgovor