Pocetna Hronika Prošle godine kažnjeno 14 pešaka

Prošle godine kažnjeno 14 pešaka

936
1
Podelite

Tokom protekle godine 14 pešaka je kažnjeno zbog prekršaja u saobraćaju, na području užičke Policijske uprave. Miloš Penezić, načelnik Odeljenja saobraćajne policije, kaže da je veoma teško kažnjavati pešake.

“Najčešći prekršaji su tokom pazarnih dana oko pijace, na Glavnoj ulici. To su uglavnom ljudi sa strane, kojima je veoma teško objasniti zbog čega ih zaustavljamo i legitimišemo. Jednostavno, bezbednosna kultura nam je na veoma niskom nivou”, kaže Penezić.

Penezić kaže da užički vozači, ipak vode računa o pešacima. Iako je veliki broj saobračajnih nezgoda u kojima su nastradali pešaci, ni jedno lice nije smrtno stradalo na užem području grada.

“Plan je da se u ovoj godini više pažnje usmeri na rešavanje ovog problema. Na zžalost, nije sve ni u represiji, odnosno, kažnjavanju pešaka. Neophodna je edukacija, pa zbog toga pripadnici Policijske uprave organizuju redovno predavanja i druge aktivnosti sa učenicima, od predškolaca do srednjoškolaca”, kaže načelnik Saobraćajne policije.

Na taj način stvaraju se generacije koje će bolje razumeti i saobraćaj i sve probleme, jednostavno znati propise, zaključuje Penezić.

1 komentar

Ostavite odgovor