Pocetna Društvo Časni krst Draganu Matiću

Časni krst Draganu Matiću

12286
1
Podelite

Pobednik današnjeg plivanja za Časni krst na Đetinji na minus dva stepena  je Dragan Matić, maturant Užičke gimnazije koji se aktivno bavi plivanjem već sedam godina i član je plivačkog kluba “Sloboda”. Osamnaestogodišnji Matić je plivao za Časni krst i pre dve godine kao najmlađi plivač.

– Utisci su fascinantni. Zadovoljstvo je što sam učestvovao na ovako velikoj i značajnoj manifestaciji, pre svega, verskoj. Poštovaću tradiciju i dalje, izjavio je Matić.

Bogojavljenje 2017 (3)U ovogodišnjem plivanju za Časni krst koje je i deo obeležavanja velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenje, plivalo je 51 Užičanin, najstariji bio je Petar Janković, a jedina žena, Kristina Mihajlović.

Kada su sveštenici Užičke crkve osveštali vodu i prirodu, učesnike i mnogobrojne okupljene građane Užica na gradskoj plaži, pozdravio je  zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić. Posle toga, sveštenici su spustili Časni krst u vodu što je značilo da plivači sa druge strane reke počnu plivati.

Bogojavljenje 2017 (6)Pobednik je dobio zlatni krst užičke zlatare “Karat”, a kao i sve ostale učesnike, Užička crkava ga je darivala ikonom i knjigom.

Organizatori devetog plinja za Časni krst za Bogojavljanje su Grad Užice, JP “Veliki park” i Užička crkva.


1 komentar

Ostavite odgovor