Pocetna Odbojka Selidba u niži rang

Selidba u niži rang

895
1
Podelite

Odbojkašice Jedinstva su večerašnjim porazom u 12. kolu Super lige na svom terenu od Spataka iz Subotice 1:3 (13:25, 20:25, 27:25, 14:25) sebi odredile dalju sudbinu. Selidba u niži rang izvesna je, a opstanak u elitnom takmičenju je sada samo u domenu teorije.

Subotičanke su povele sa 2:0 u setovima ali je Jedinstvo u trećem uspelo da nadmaši sebe i stvori nadu da se čuda dešavaju. Na žalost malbrojnih gledalaca čudo u Velikom parku se nije desilo i gošće su četvrti i ispostavilo se odlučujući set rešile u svoju korist.

Trener „golubica“ Radovan Dabiće je posle utakmice zadovoljno rekao:

– Puno smo se spremali za ovu utakmicu, očekivali smo i malo hladniju salu. Jako teška situacija  za naš klub, mladi i neiskusni igrači, nedovoljno obučeni, ovo je veliki pritisak za njih . Imali smo dobijen taj treći set, ali kad imate ovako neiskusnu ekipu, onda nije ni čudo što sam već pomislio da ćemo ući u peti set. Zadovoljan sam, najvažnije je da smo pobedili da probamo da ostanemo u Super ligi.

Na drugoj strani trener Jedinstva Dragoljub Janić je potvrdio da su ovim porazom za njegov tim šanse za osptanak gotovo nikakve:

– Ovo je sigurno naš ulazak u Prvu ligu, za nas jako neuspešna sezona i slede nam temeljne promene. Do kraja prvenstva ćemo sigurno odigrati u sklaldu sa grbom koji nosimo, borićemo se pošteno do kraja, teorija postoji ali je realnost sasvim drugačija.-

Užičanke u narednom kolu putuju u Beograd gde se sastaju sa domaćom Vizurom.

1 komentar

Ostavite odgovor