Pocetna Čajetina Kreće radna akcija za gondolu

Kreće radna akcija za gondolu

4762
1
Podelite

Radna akcija kojom će otpočeti radovi na izgradnji ,,Gold gondole Zlatibor” zakazana je za subotu, 11. februar u 10 časova. Mesto okupljanja je kod položenog kamena temeljca ,,Gold gondole Zlatibor”, iznad pijace u centru Zlatibora.

S obzirom da režim uporno opstruiše izgradnju najveće panoramske gondole na svetu, zbog čega se već godinu dana odlaže početak radova, predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović i direktorka JP ,,Gold gondola Zlatibor” Bojana Božanić pokrenuli su veliku radnu akciju (narodnu mobu) koja će okupiti i do 2.000 akcijaša.

,,Gold gondola Zlatibor” je investicija vredna 13 miliona evra. Devet kilometara najmodernije vazdušne trase zlatiborske gondole povezaće centar Zlatibora sa Ski centrom ,,Tornik”. Početak radova na izgradnji gondole, za koju je nabavljena gotovo sva potrebna oprema, odlagan je više puta zbog toga što Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i druge državne institucije, blokiraju izdavanje dokumentacije neophodne za sticanje uslova za predaju zahteva za građevinsku dozvolu, a samim tim i za njeno izdavanje.

,,U subotu, Zlatibor brani narodnu imovinu od raspikuća! Brani čast i dostojanstvo Srbije! Budite sa nama u zajedničkoj odbrani!”, poručuje Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

1 komentar

Ostavite odgovor