Pocetna Požega Rukometaši ponos Požege

Rukometaši ponos Požege

2512
0
Podelite

Rukometni klub Sloga je na Trgu slobode u Požegi, pored najave utakmice sa Parizanom, nastavka takmičenja u EHF Čelendž kupu, posetiocima popularisao rukomet kao sport.

Ono što je sve najviše interesovalo jeste predstojeće četvrtfinale EHF Čelendž kupa sa isladnskim Valurom.

„To je ekipa otprilike jednaka  sa nama u kvalitetu, samo još ostaje da se utvrdi dinamika kako i šta što se tiče odigravanja utakmica. Prvi termin što se tiče te utakmice je 25. ili 26. mart,  u kom slučaju će se naredna utakmica odigrati 2. ili 3. aprila. Zbog prethodnog gustog rasporeda došli smo u situaciju da imao umornih, načetih i povređenih igrača, pa ćemo da vidimo kako ćemo sve to da uklopimo u ove utakmice i pre Islanđana“, kaže trener Sloge Aleksandar Savić.

U domaćem prvenstu cilj Sloge je plasman u plej off, i zbog toga je predstojeća utakmica sa Partizanom u subotu 4. marta jako bitna.

„Ni u jednom momentu ne očekujem laku utakmicu. Partizan je jaka ekipa koja je u svoje redove skupila mnoštvo omladinskih i bivših omladinskih reprezentativaca koja je pojačana sa Butulijom“, rekao je Savić

Što se tiče sastava ekipe pred meč sa Parizanom, Savić je rekao da, osim Kneževića koji će verovatno biti van terena još najmanje deset dana, računa i na minimalno učešće Gojkovića.

Rukometnom događaju na požeškom trgu prisustvovali su i čelnici opštine Požega.

„Primer našeg rukometnog kluba koji je ostvario ovaj evropski uspeh kao krunu višedecenijske rukometne tradicije u Požegi, doveo nas je do toga da podvučemo, i ovom prilikom, značaj što masovnijeg bavljenja sportom. Prizivajući u sećanje izreku „U zdravom telu, zdrav duh“ rekao bih „i zdrav um“,  sva naša razmišljanja i povodom ovog uspeha, i svega što mu je prethodilo, ide u pravcu omasovljenja sportskih aktovnosti“, rekao je Milan Božić, predsednik opštine Požega.

Utakmicu sa Partizanom požeška Sloga igra u subotu, 4. marta u 20 časova.

Ostavite odgovor