Pocetna Košarka Zdravi, pravi i spremni za pobedu!

Zdravi, pravi i spremni za pobedu!

1070
0
Podelite

Posle 19. odigranih kola košarkaši Slobode se nalaze na sedmom mestu na tabeli Druge lige sa 30 osvojenih bodova i mirno mogu da čekaju kraj prvenstva. Pobedom protiv Jagodine u prošlom kolu, na svom terenu, osiguran je opstanak u ligi, i sada „mirne glave“ mogu za završe započeto:

Posle mini pauze kada su nas zadesila dva peha, jedan igrač nas je napustio, a drugi se povredio, uspeli smo da odigramo dobu utakmicu protiv Jagodine. Krasila nas je borbenost, odbrana je bila na zavidnom nivou, iz dobre odbrane odmah su usledili kontranapadi, što nam je i donelo ovu važnu pobedu. Jagodina jeste ekipa iz donjeg dela tabele, ali je ova utakmica mnogo značila i ta pobeda nam je donela miran nastavak sezone. Više nismo pod pritikom i sada možemo da se posvetimo nekim drugim stvarima, u jednom dahu zadovoljno priča trener Vladimir Lučić.

Novi izazov za Užičane uslediće već u subotu kada putuju u Smederevsku Palanku i od 19 časova se sastaju sa trenutno osmoplasiranom ekipom Mladosti.

Bez obzira što smo prebrinuli opstanak, na put ne idemo turistički. Nismo turistička organizacija da bi se tako ponašali. Tačno je da putujemo rasterećeni, ali mi smo u pobedničkom nizu, u poslednjih pet utakmica, četiri smo pobedili i to dve na gostovanjima, i mi želimo da taj niz nastavimo. Mladost je ekipa koja po kvalitetu ne zaslužuje ovu poziciju na tabeli. Imaju pet iskusnih igrača, Čvorović, Tapušković, Šparović… Daćemo sve od sebe da probamo da ih iznenadimo na njihovom terenu. Siguran sam da će nas na neki način potceniti jer su saznali da smo oslabljeni zbog odlaska Bjelića u Crnu Goru i povrede Pavla Jokića. Neće ući tako ozbiljno u utakmicu, a tu će biti naša šansa. Probaćemo da iskoristimo tu njihovu opuštenosti i ako se ukaže šansa da osvarimo još jednu pobedu.Kosarka Lucic i Mladenovic

Strahinja Mladenović, košarkaš Slobode ističe dobru atmosferu u ekipi koja ih je i dovela do pobede protiv Jagodine.

Zbog bolesti deset dana sam proveo van terena, i sam taj povratak bio je fenomenalan osećaj. Iskren da budem nisam ni ja očekivao da ćemo tako dobro odigrati, borbenost nas je krasila tokom čitave utakmice, brojne kontre koje smo istrčali, sve u svemu odigrali smo možda i najkvalitetniju utakmicu u dosadašnjem delu sezone.

Iako je ekipa Slobode sastavljena od mladih i nekolicine iskusnih igrača, Mladenović smatra da će upravo ta mladost biti njihov adut na utakmici u Smederevskoj Palanci.

Njihovo iskustvo je za nas izazov i motiv više da probamo da ih nadigramo. Motiva nikada ne manjka, pa ćemo pokušati da iskoristimo to što oni misle da smo oslabljeni. Verujem da ćemo se vratiti nasmejani i sa ovog gostovanja.

Ekipa Slobode sada broji samo devet igrača, koji se bore u stilu one narodne „Četa mala ali odabrana“. Na pitanje da li je zdravstveni bilten igrača dobar, i trener i igrač uglas odgovaraju:

Koliko god da nas ima na broju, svi su zdravi, pravi i spremni za pobedu!

Ostavite odgovor