Pocetna Društvo Obeležen Dan Opštine Kosjerić

Obeležen Dan Opštine Kosjerić

1430
0
Podelite

Svečanom akadamijom, početkom rada obnovljene osnove škole i doma zdravlja grad na Skrapežu je obeležio 124 godine od kada je Ukazom Kralja Aleksandra Obrenovića selo Kosjerić proglašeno za varoš.

Kosjeric skolaSvečanostima povododom 7. marta Dana opštine Kosjerić su prisustvovali predstavnici Vlade Srbije, Pravoslavne crkve, Zlatiborskog okruga i okolnih opština, kao i gosti iz Bijeljine iz Republike Srpske.

Ova najmanja opština u Zlatiborskom okrugu beleži nagli razvoj prolaskom pruge Beograd-Bar 1972. godine i izgradnjom cementare 1976. godine.

Kosjeric Dom zdravljaUsled ekonomske krize stao je i ubrzani razvoj, a uz to tri godine uzastopno ovaj kraj pogađaju katastrofalne poplave, pa je držva uložola više stotina miliona evra u otklanjljanje posledica. Uporedo sa otklanjanjem posledica elementarnih nepogoda Vlada Srbije sa 30 miliona je finansirala obnovu osnovne škole “Mito Igumanović”, a za rekonstrukciju Doma zdravlja uložila 13 miliona dinara.

Povodom opštinkog praznika zaslužnim pojedincima uručene su i tradicionalne opštinske nagrade. Dobitnici su Zoran Drobnjak i Milovan Petrović iz Beorada i Slaviša Jovanović i Miladin Mladenović iz Kosjerića.

Ostavite odgovor