Pocetna Ekonomija “Za moj Kosjerić” 27.000 evra

“Za moj Kosjerić” 27.000 evra

1000
0
Podelite

„Titan“ cementara Kosjerić uručila je nagrade najboljim projektima na konkursu „Za moj Kosjerić“. Na konkurs je pristigla 31 prijava, od kojih će 15 imati priliku da realizuje svoje ideje. Ukupan iznos dodeljenih sredstava veći je od 27.000 evra.

Titan 2Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN Cementare Kosjerić čestitao je nagrađenima i izrazio zahvalnost svim učesnicima: „Konkurs „Za moj Kosjerić“ predstavlja važan deo naše politike održivog razvoja, koju sprovodimo kroz saradnju sa svim lokalnim ustanovama i institucijama, podržavajući na taj način uključivanje sugrađana, umrežavanje organizacija, i razvoj i korišćenje lokalnih resursa. Budžet, koji ove godine prevazilazi iznos od 27.000 evra, omogućiće realizaciju projekata usklađenih sa našim korporativnim vrednostima i strategijom razvoja opštine Kosjerić, onih koji direktno utiču na održivi razvoj ključnih oblasti u lokalnoj zajednici. Iskreno posvećeni odgovornom uticaju na okruženje i razvoj grada u kome živimo i radimo, nastojimo da ostvarujemo dobre rezultate, zasnovane na principima poverenja, transparentne komunikacije i dobro poznatih vrednosti.“

Titan 1Žiri, sačinjen od predstavnika kompanije i lokalne zajednice, nagradio je sledeće projekte: iz oblasti kulture „Centar za edukaciju Inkubator“ Nevladine organizacije „Ko.AKTIVA“, 14. međunarodni umetnički kamp „BalancEcho“, Udruženja građana „K-Town Group“, „Odjeci – život i stvaralaštvo Lize Marić Križanić“ Turističko-sportske organizacije opštine Kosjerić, „Đačka riznica“ čiji autor je Udruženje učitelja, i Festival folklora „Mali opanak“ Kulturno-umetničkog društva „Maksim Marković“. Iz oblasti ekologije pobednici su: „Uređenje i unapređenje životne sredine“ Mesne zajednice Radanovci i „Oživimo naše šume 2017“ Lovačkog udruženja „Kosjerić“. U oblasti obrazovanja nagrađeni su: „Apiedukacija“, Društva pčelara „Miladin Zarić – Mišo“, „Avalon“ NVO „Ko.AKTIVA“, „Kutak za dečiji trenutak“, zajednički projekat Osnovne škole „Jordan Đukanović“ na Vardi i Predškolske ustanove „Olga Grbić“, „Nukleus 21“, projekat Osnovne škole „Mito Igumanović“, „10. dečiji letnji kamp“, Planinarsko-ekološkog društva „Subjel“ i „Sportić u vrtiću“ P.U. „Olga Grbić“. U domenu socijalne zaštite i uključivanja, pobednički radovi su: „Olovka piše srcem, duša šara rukom“, Kluba udruženih penzionera i „Radionice za OSI lica na teritoriji opštine Kosjerić“, u organizaciji Udruženja volontera „SOS-KOS“.

Titan 4Gordana Mitrović, rukovodilac prodajne administracije u TITAN Cementari Kosjerić i predstavnik žirija, pohvalila je veliki broj prijava i naglasila da je presudan značaj za odabir prispelih projekata imala dostupnost informacija, realno kreiranje budžeta u okviru planiranih aktivnosti i ozbiljnost sa kojom su autori projekata pristupali izradi. Tako su odgovorili na najvažnije kriterijume izbora, kao što su dugoročnost, rešavanje konkretnih problema, edukativnost, inovativnost, održivost i usklađenost projekta sa vrednostima TITAN Cementare Kosjerić.

Prošlogodišnji pobednici konkursa „Za moj Kosjerić“ predstavili su svoja dostignuća i rezultate projekata, podstičući građane i organizacije da se uključe i iskoriste svoje ideje za unapređenje i razvoj lokalne zajednice.

Ostavite odgovor