Pocetna Društvo Novi konkurs Ministarstva pravde

Novi konkurs Ministarstva pravde

1768
0
Podelite

Ministarstvo pravde Republike Srbije, juče je raspisalo novi konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja. Rok za prijavljivanje na konkurs je 20 dana od dana objavljivanja u “Službenom glasniku RS”.

Ministarstvo pravde raspisalo je juče novi Javni konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportunitet), a ukupan iznos sredstava koji je predviđen za dodelu iznosi 351.509.000 dinara.

Oglas je objavljen u najnovijem broju „Službenog glasnika Republike Srbije“, kao i internet prezentaciji Ministarstva pravde.

Konkurs će sprovesti Komisija Ministarstva pravde sačinjena od predstavnika relevantnih institucija – tužilaštva, ministarstava zdravlja, prosvete, kulture, rada i pravde, a sa ciljem izbora projekata od najvećeg javnog interesa u oblasti socijalne politike, zdravstva, prosvete, kulture, humanitarnog rada i drugih.

Ministarstvo pravde je prvi Konkurs za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja raspisalo 18. marta 2016. godine, a sredstva za koja su zainteresovani konkurisali iznosila su 351.509.000 dinara.

Na prvom Konkursu, na predlog Komisije Ministarstva pravde, Vlada Srbije je donela rešenje o raspodeli sredstava na 67 korisnika (projekata), među kojima su mahom bile škole, centri za socijalni rad, domovi zdravlja, bolnice, domovi za stara lica i gerontološki centri…

Ovakav način raspodele sredstava prikupljenih od odlaganja krivičnog gonjenja za krivična dela za koja je predviđena novčana kazna ili kazna zatvora do pet godina, definisan je izmenama Zakona o krivičnom postupku, koje je na predlog Ministarstva pravde Narodna skupština Srbije usvojila 2014. godine.

Ministarstvo pravde poziva sve zainteresovane da se prijave na Konkurs, a rok u kome mogu da prijave svoje projekte je 20 dana od objavljivanja u „Službenom glasniku Republike Srbije“.

Ostavite odgovor