Pocetna Društvo Proglašeno šest najboljih recitatora

Proglašeno šest najboljih recitatora

7293
1
Podelite

U Gradskom kulturnom centru u Užicu, sinoć je održano finalno takmičenje 47. Gradske smotre recitatora „Pesniče naroda mog“.

recitatori publika

Od 18 finalista, stručni žiri: Jelena Lukić, dramski pisac, Danijel Radević, profesor srpskog jezika i književnosti i Igor Borojević, glumac Narodnog pozorišta u Užicu, odabrao je šest najuspešnijih.

recitatori ziri

Po dva recitatora iz tri kategorije – mlađi uzrast – Lena Jokić i Strahinja Pejić,  srednji uzrast – Lena Milanović i Vuk Šiljković i stariji uzrast – Aleksandra Đorđrvić i Aleksandra Jovanović, Grad Užice će predstavljati na Okružnoj smotri u Kosjeriću, 11. aprila.

recitatori finalisti

Svim finalistima uručene su diplome, a ove godine, posebno priznanje pripalo je Aleksandru Lalu Milosavljeviću, profesoru, dranaturgu i piscu, nekadašnjem direktoru NP Užice, koji je i dobitnik više priznanja: Zlatne značke KPZ Beograd, Ordena rada sa srebrnim vencem, Pozorišnog orfeja za doprinos razvoju pozorišne umetnosti i tri zlatne plakete „Joakim Vujić“.

1 komentar

  1. Bila bruka prosle godine, a ove jos veca! Manipulacija decom, na javnom mestu, a sve za pojedince koji su pod okriljem skolica glume…Uzas! Nerealno ocenjivano. Deca koja ne izgovaraju jasno glasove prolaze dalje. Dete koje previše gestikulira, takodje. Premalo upotrebe govornog aparata…previše glumatanja … Ma, bruka! Sve je više nastavnika koji neće voditi decu na ovu vrstu smotri.

Ostavite odgovor