Pocetna Hronika Vatrogascima nestalo vode

Vatrogascima nestalo vode

865
0
Podelite

Cela stolarska radionica, krov i stan na prvom spratu kuće Aleksandra Jojića (40) iz naselja Popova Voda kod Užica izgoreo je juče u požaru koji je izazvala varnica sa dalekovoda.

Šteta, koju Jojić procenjuje na između 150 i 200 hiljada evra bila bi mnogo manja da vatrogascima tokom intervencije – nije nestalo vode u cisterni.

– Par sekundi pre nego što smo napustili radionicu sa bandere koja se nalati tik uz strugaru pala je varnica i zahvatila objekat. Nas nekoliko pokušali smo da ugasimo vatru, ali nismo uspeli, u međuvremnu smo pozvali vatrogasce. Došlo je jedno vatrgasno vozilo iz Užica – rekao je Jojić za “Blic”.

Tokom gašenja tank vatrogasnog vozila se, priča on, ispraznio, pa su vatrogasci tražili pojačanje, “ali im je rečeno da su sve ostale cisterne angažovane na gašenju požara na drugim mestima”.

Posle izvesnog vremena pristigla je još jedna vatrogasna ekipa iz Čajetine, ali se ispostavilo da je bilo kasno da bi se spasilo potrkovlje kuće i strugara.

– U radionici su mi izgorele mašine, kompletna linija za proizvodnju brdskog poda, roba u vrednosti od pola miliona dinara. Stan u potkrovlju pretvoren je u zgarište – kaže Jojić.

Ostavite odgovor