Pocetna Društvo Pet novih privatnih fakulteta u Užicu

Pet novih privatnih fakulteta u Užicu

11654
1
Podelite

Edukativni centar za Poslovni inženjering i menadžment (PIM) Univerziteta Banja Luka u Užicu za akademsku 2017/2018. godinu upisaće studente na pet Fakulteta i devet studijskih programa.

-Od fakulteta to su Ekonomski sa studijskim programima Menadžment, Finansije i bankarstvo, Marketing i ekonomska diplomatija, na Pravnom studijski program pravo, a  podneli smo zahtev za akreditaciju za Odbranu, bezbednost i detektivsku delatnost koji je u proceduri. Na Tehničkom fakultetu studijski program je Grafički inženjering i dizajn, na Filozofskom fakultetu studijski program Psihologija i Andragogija i na Fakultetu računarskih nauka studijski program Računarske nauke-naveo je prof.dr Vojo Laković, koordinator PIM Univerziteta za Srbiju i Kosovo i Metohiju

 Gde će se odvijati nastava u Užicu ?

Prof.dr Vojo LakovicNa obostrano zadovoljstvo sa direktorom PIM RR Užice gospodinom Savom Radojičićem smo potpisali Protokol o saradnji. Na raspolaganju nam je zgrada bivše „Rakete“- Užice u Krčagovu koju trenutno renoviramo i prilagođavamo za naše potrebe. Za početak koristićemo tri sprata oko 900 kvadrata, a  postoji mogućnost za još dodatnih 600 kvadrata. Trenutno se radi na uvođenju optičkih veza sa ciljem kvalitetnog povezivanja sa centralnom bazom u Banja Luci. Ovim će se omogućiti trenutni pristup podacima iz elektronske biblioteke, kao i ostalim najsavremenijim pomagalima  u nastavi. Zavisno od broja studenata nastava će se izvoditi po nekom od predviđenih modela Bolonje.

 Zašto ste odabrali Užice?

U Užicu sam proveo nekoliko godina radeći na poslovima od opšteg interesa, pa mi je želja da se na ovaj akademski način odužim ovom kraju i ljudima za koje me vezuje dosta lepih uspomena. Drugi razlog je što smatram da je Užice centar, prestonica Zapadne Srbije i da Užice i Užičani zaslužuju da budu akademski grad.

 Koliko košta školarina i kada je upis?

Što se tiče školarine ona iznosi 950 plus 40 evra za upis u dinarskoj protiv vrednosti na dan uplate po srednjem kursu NBS i može se platiti u 10 rata ili uzimanjem studentskog kredita.Upis je u trećoj nedelji juna.

Planom i programom je predviđeno polaganje prijemnog ispita na Filozofskom fakultetu dok za ostale postoji upisna kvota-zaključio je prof.dr Laković.

 

1 komentar

Ostavite odgovor