Pocetna Sport U dva dana dve pobede Olivere Jevtić

U dva dana dve pobede Olivere Jevtić

1170
0
Podelite

Užička atletska diva Olivera Jevtić nastavlja sa sjajnim rezultatima. Ona je u dva dana učestvovala na dve trke i zabeležila dve pobede.

Najpre je učestvovala na 13. po redu memeorijalnoj trci „Dragutin Tomašević“ koja je u petak 26. maja odžana u Petrovcu na Mlavi.  Pokrovitelj trke je Olimpijski komitet Srbije, Sportskog saveza Srbije, Opštine Petrovac na Mlavi, Sportskog saveza Petrovac i Mesne zajednice Bistrica. Ova  atraktivna trka ustanovljena je u znak sećanja na prvog srpskog olimpijca Dragutina Tomaševića rodom iz Bistrice. Glavna trka odvijala sa od centra Bistrice i Tomaševićeve rodne kuće do centra Petrovca u dužino od 10 km i 100 metara.

Olivera Petrovac 3Kao i prethodnih godina učestovali su atletičari iz klubova širom Srbije, a ove godine je po prvi put organizovana trka u ženskoj konkurenciji. Pobedila je Olivera Jevtić rezultatom 33,40 , drugo mesto pripalo je Teodori Simović (35,35) a treće Nataši Ćulafić.

Olivera Petrovac 2U muškoj konkurenciji pobedio je Samjuel Naibel Kiplimo, takođe član užičke Mladosti. Rezultatom 28,49 Samjule je postavio i rekord staze. Drugo mesto osvojio je Elzan Bibić (30,05) dok je treći kroz cilj prošao Darko Živanović iz Kragujevca (31,40).

Da podsetimo i to da je Dragutin Tomašević bio desetostruki pobednik maratonske trke Obrenovac- Beograd i prvi učesnik Kraljevine Srbije na Olimpijskim igrama 1912. godine u Stokholmu u Švedskoj.

Olivera Petrovac 1Danas je Olivera učestvovala i atletskoj trci“Homoljski motivi“ koja se po prvi put organizovala u Kučevu. Na stazi dugoj 8 km 400 metara prvo mesto osvojila je Olivera Jevtić, drugo mesto Nataša Ćulafić a treće Danijela Barać.

Zaista sam presrećna prvo što sam učestovala na obe trke, a drugo što je konkurencija bila zaista jaka. Prvo dana u  Perovcu na Mlavi Teodora me ja baš „naterala“ da istrčim dobar rezultat i time je zadovojstvo bilo još veće. Dodaću još samo ono što u  šali reče moj trener Slavko Kuzmanović, da smo uzdrmali novopazarsku školu atletike. Drago mi je i što sam otišla u Kučevo, i što sam se odazvala pozivu mog prijatelja Dejana. Trka je bila zaista sjajna. – poručila je iz Kučeva za Infoeru Olivera Jevtić.

Ostavite odgovor