Pocetna Sport U kolekciji nove nagrade

U kolekciji nove nagrade

1389
0
Podelite

Učenik osmog razreda Petar Damjanović iz Osnovne škole “Nada Matić” u Užicu ostaće sigurno zapamćen po broju osvojenih nagrada na takmičenjima.Jedini iz Zlatiborskog okruga učestvovao je na Fizičkoj olimpijadi u Beogradu i ostvario deo plasmana za Naučnu olimpijadu u Holandiji, a zatim i prvo mesto na republičkom takmičenju iz hemije.

Pre manje od mesec dana sa Petrom smo razgovarali i tada objavili da ima oko 50 diploma a onda su usledila nova takmičenja i nagrade.

Na Srpskoj fizičkoj olimpijadi koja je održana 8 i 9.maja na Fizičkom fakultetu u Beogradu u konkurenciji 30 najboljih učenika iz Srbije ostvario je novi uspeh.

petar damjanovicPrvog dana bio je teoretski deo sa zadacima i najboljih 13 učenika prošlo je na eksperimentalni deo. A na tom delu sam bio drugi, tako da sam bio bolji od onih koji idu u specijalne gimnazije u Beogradu, i osvojio sam sveukupno šesto mesto na konačnoj rang listi. Tako da sam ostvario  deo plasmana na izborno takmičenje kome se dodaju testovi iz hemije, biologije i fizike za Naučnu olimpijadu u Holandiji. Testovi su u oktobru a takmičenje u Holandiji je u decembru mesecu- istakao je Petar.

Učešće na Olimpijadi omogućilo mu je pre toga osvojeno drugo mesto na republičkom takmičenju iz fizike.

A onda je usledilo i novo republičko takmičenje iz hemije od 19-21. maja u Svilajncu gde je osvojio prvo mesto sa maksimalnih 100 poena.

-Na ovom takmičenju bilo je oko 80 učenika osmog razreda. Prvog dana polagao se teoretski deo i tu sam osvojio 70 poena a sutradan 30 na eksperimentu. Takmičenje je bilo teško, ali sam dobro uradio, iako sam imao samo dve nedelje između dva velika takmičenja.Zahvalan sam za podršku i pomoć nastavnici hemije Danki Milićević Tasić.

Petar je izrazio i posebno veliku zahvalnost svojoj učiteljici Zorici Jeremić i razrednoj starešini Milki Tomašević koje su mu uvek bile pozitivna podrška za sva takmičenja tokom školovanja.Naravno ne zaboravlja ni sve predmetne nastavnike i svoje drugove koji su takođe uvek bili tu da mu pomognu i da ga podrže.

-A roditelji su naravno ponosni-zaključio je Petar.

Ostavite odgovor