Pocetna Sport Užičanka donela zlato Srbiji

Užičanka donela zlato Srbiji

942
0
Podelite

Reprezentacija Srbije sa Prvenstva Balkana za mladje juniore koje je u subotu, 3. juna, održano u Istanbulu, vratila se sa 9 medalja – 2 zlatne, 4 srebrne , 3 bronzane.

Jedino zlato za našu zemlju u pojedinačnoj konkurenciji, osvojila je takmičarka Atletskog kluba ,,Užice” Tamara Mićević. Ona je pobedila u trci na 3000m sa rezultatom 9.58,18 i tako iza sebe ostavila drugoplasiranu takmicarku za citavih 11 sekundi.

Pored Tamare zlato za našu državu donela je ženska štafeta 4 puta100m .

zeljko i tamaraaTamara Mićević, rekla je posle trke, da je bilo izuzetno teško, jer je tokom cele trke duvao jak vetar. “Niko od takmičarki nije želeo da se usudi da izađe na čelo grupe, pa sam se nakon 1000m odvojila i trčala svoju trku. Drago mi je što sam jedina takmičarka koja je donela pojedinačno zlato za našu zemlju na ovom takmičenju. Iako je rezultat trebao biti bolji , prosto vremenski uslovi to nisu dozvolili , ali mi je ovo dalo veliki vetar u ledja da svoju formu dignem na jedan vrlo visok nivo. U tome će mi pomoci moj trener Željko Čeliković, koji provodi po najmanje 6 sati dnevno sa mnom da bi napravili dobar rezultat.

Željko Čeliković, trener, podsetio je da su tokom celog aprila bili na pripremama na Zlatiboru, gde je Tamara konstantno davala do znanja da se nalazi u odličnoj formi.

“Vremenski uslovi nisu dozvolili da se u Istanbulu istrči bolji rezultat, ali nakon ovakve pobede Tamare ne treba da se bojim za dalji tok sezone, jer je pokazala koliko zrelo i borbeno trči. Sada nam ostaje da se što bolje pripremimo za Prvenstvo Evrope i Prvenstvo Sveta koje nas očekuje u narednom periodu.

Ostavite odgovor