Pocetna Fudbal Skupština “Slobode”: Ristanovićeva ostavka, nastavak pregovora sa Turovićem

Skupština “Slobode”: Ristanovićeva ostavka, nastavak pregovora sa Turovićem

4079
3
Podelite

Duga i iscrpna Skupština FK Slobode donela je na kraju samo neopozivu ostavku dugogodišnjeg predsednika UO Josipa Ristanovića. Sva druga pitanja ostala su bez odgovora, a kada i na koji način će se okončati agonija ostaje da se rešava u narednom periodu.

Od ukupno 35 članova Skupštini je prisustvovalo 27 čime je omogućen nesmetan rad. Podnet je i usvojen izvrštaj o radu i finansijskom poslovanju. Izveštaj nadzornog odbora koji je podneo Aleksandar Milivojević potvrdio je podatak koji je prethodnih dana iznet u javnost da je Sloboda na dan 31. maj 2017 godine dugovala 643.880 evra:

-Blokada tekućeg računa sa stanjem na 31. maj je 124.299 eura. Pozajmice 190.444. eura. Dug preduzeću Amiga za famozne reflektore 105. 268 eura, reprogram za poreze i doprinose  50. 202 eura, dug arbitražnog suda FSS je 5.628, dug radnoj zajednici 47.610, dug igračima 20.742 eura, dug za ishranu igrača je 21.357 eura, dug stanodavcima 5.300 eura, po tužbama tu su sporovi u toku, ovde nisu obračunate kamate 24.716 eura, i dug iz ranijih godina  po zapisniku o primopredaji iz 2014. godine 30.000 evra. Nadzorni odbor smatra da su Upravni odbor i stručna služba kluba,  u proteklom periodu radili u skladu sa Statutom i Zakonom.-

skupstina slobode 1

Drugi deo Skupštine doneo je raspravu o načinu na koji će klub dalje funkcionisati. Razmotrena je ponuda biznismena iz Amerike Saše Turovića da preuzme Slobodu i uloži sredstva u stabilizaciju kluba. Sednici su prisustvovali advokat Mihajlo Krstić i Zlatko Đerić, menadžer koga je Turović predvideo kao predsednika budućeg Upravnog odbora:

-Ta mrtva tačka kako ste sami rekli stoji na vašoj strani. Mi već 15 dana čekamo detaljan presek finansijskog stanja, garancija čanova Upravnog odbora da neće biti novih dugova. A sad ću vam obrazložiti zašto sam rekao još nekog duga, jer lično znam, pošto sam bio menadžer igraču Nemanji Cvetkoviću, koji je dva dana pred odlazak u Lil na probu, njegov tadašnji menadžer je dao 50.000 eura u Slobodu na priznanicu. Dao ih je za 50 % ekonomskih prava.Tih 50.000 evura na ovim spisima kao što vidite nema. To je bilo u decembru 2013. godine. A odmah sledeće godine, kada je Bogićević bio tu, dato je 25 000 evra za drugih 50 % ekonomskih prava. Da li će se sutra neko pojaviti i tražiti tih 75.000 evra za prava za igrača, i tražiti da se ta pozajmica vrati? To je problematično za preuzimanje FK Slobode.

Sloboda Sindjelic

Advokat Krstić je kategorično dodao:

-Uprava Slobode mora da zna da Saša Turović hoće samo jednu stvar, kada već ulaže novac u jedna kolektiv, onda na taj dana kada se dogovorimo sa Upravom tog kolektiva, želi da zna koliki je dug. Ne interesuje ga da li je taj dug nastao pre ili nakon 2014. godine. A neko o upravlja nekim kolektivom, kada želi da preda rukovodstvo tog koletiva bilo kome, mora znati koliki je celokupa dug.  To je jedini uslov.

Članovi Uprave Slobode su na to uzvratili tvrdnjom da ne mogu da odgovaraju ni za jedna potraživanja pre 15. uula 2014. godine:

-Mi smo tada preuzeli klub i za to garantujemo. A ne znam kakvu garanciju još tražite. Tražimo i da revizorska kuća utvrdi stvarno stanje duga, ja ne znam i ne razumem koje garancije više treba da damo. Ako mi tvrdimo da period u kome smo mi od 15.07.2014. ne treba stvarati famu ni od tog prethodnog stanja i tada je Nadzorni odbor utvrdio stanje i ja lično mislim ali ne mogu da tvrdim da više dugova nema.

 

Posle duge rasprave Skupština je, uz jedan uzdržani glas, usvojih zaključak da se prihvati ponuda i da se nastave pregovori sa Sašom Turovićem. Na kraju usledila je ostavka Josipa Ristanovića:

-Preko 25 godina sam u klub. Zahvalio bih se svima u prehodnom periodu na pomoći, svim članovima UO bio sam počastvovan sa ljudima sa kojima sam radio i ovog momenta podnosim neopozivu ostavku na mesto predsednika UO Slobode i ovlašćujem Branka Beševića, zamenika da nastavi razgovore sa Turovićem.-

3 Komentari

  1. U strašno, nemaju pojma koliki je dug, hoće da podvale čoveku, a šta ako neko želi da naplati duh pre 2014, ovaj baja bio tu 25 godina a ne garantuje za ostale godine.

  2. Danas se podnosi tužba za dug veoma brzo. Čisto sumnjam da bi neko čekao godinama, pogotovo što je račun već blokiran i postoji veći broj poverilaca.

Ostavite odgovor