Pocetna Društvo Petković: Istorijska šansa za Slobodu i Užice

Petković: Istorijska šansa za Slobodu i Užice

5200
0
Podelite
Foto: arhiva Infoera

U cilju da dobijemo kompletniju informaciju o eventualnom preuzimanju FK Sloboda od strane biznismena Saše Turovića, komentar smo zatražili i od gradonačelnika Užica, Tihomira Petkovića.

Kakav je stav Grada po pitanju trenutno aktuelne mogućnosti preuzimanja Slobode od strane Saše Turovića?

Predstavnici Grada Užica su od prvog trenutka u kontaktu sa Sašom  Turovićem i sa upravom FK Sloboda. Gospodinu Turoviću sam rekao da bi bilo najbolje da nađe zajednički jezik sa upravom kluba, tako da svi budu zadovoljni, da se namire sva potraživanja, a onda  da započne realizaciju ambicioznih planova. Oni, kako nam je rekao podrazumevaju ozbiljan rad, koji kreće  od najmlađih selekcija i od Slobode bi trebalo da stvori klub, kakav Užice zaslužuje.  Nadam se da će pronaći zajednički jezik.

Dogovor između uprave i Turovića se menjao više puta do sada?

skupstina-grada-tihomir-petkovicNajpre je bio dogovor da se od 188 000 e ukupnog duga prema glavnim poveriocima, koji su trenutno u upravi slobode uplati 110, od čega 60 000 odmah, a još 50 000 pre početka prvenstva, a da se oni odreknu ostatka duga. Druga opcija je bila da se  50.000 uplati odmah, a da se zatim sačeka novac od transfera Maksimovića, od oga bi se uplatila razlika do 188.000 evra. Poslednja opcija za koju sam čuo je da se odmah uplati 110.000 evra, a da se upravi razlika do 188.000 uplati od transfera Maksimovića.

Ja sam im rekao, u ime gradske uprave, da ne mogu i neću da učestvujem u svakodnevnim pregovorima, ali da je Grad spreman da plati polovinu iznosa za reflektore koji još nije plaćen, a iznosi oko 50.000 evra. Računali smo da ćemo time pomoći njima da pronađu zajednički jezik.

Znam da je Skupština Slobode zakazana za ponedeljak, 3. jul i da će uprava tada izaći sa nekim stavom – još uvek ne znam kojim.  Znam da Turović  još uvek nije odustao i da će pregovori trajati i ovih dana.

Lično, kao navijač Slobode i trenutni gradonačelnik, voleo bih da nađu zajednički jezik. Kod mene je bio i Perica Ognjenović – ozbiljno fudbalsko ime, koji je potvrdio da su spremni da uz novac gospodina Turovića, od Slobode naprave ozbiljan klub, sa namerom da ona igra i u Evropi.

Verovatno raspolažete informacijom da je Turović sa Užičanima iz dijaspore već donirao ultrazvučni aparat u vrednosti od 25 000 dolara i još 10 000 dolara za škole u Sevojnu i Krvavcima?

Srbi iz dijaspore u Čikagu u kojoj je dosta Užičana su raspoloženi da dođu u Užice i da u njega ulažu. I Saša je rekao da je raspoložen da ulaže ne samo u Slobodu, već i u užičku infrastrukturu. Mi se nadamo da će se naći dobro rešenje. Meni se čini da je ovo ozbiljna šansa za Slobodu i za Užice.

U razgovoru sa Turovićem, dobili smo informaciju da je, ukoliko se ne dogovori sa Slobodom,  spreman da  novac preusmeri na FK Jedinstvo Putevi, FK Sevojno, KK Užice, KK Borac Čačak, FK Sloga i KK Sloga Kraljevo.

Iskreno  pozivam upravu Slobode da ozbiljno shvati ovu ponudu – da razmišljaju dugoročnije – i o svom novcu i o sudbini FK Sloboda i da daju šansu gospodinu Turoviću. Još jednom kažem, čini mi se da je ovo istorijska šansa za FK Slobodu i Užice, da ima zdravo finansiranje kluba. Ako se tu ne nađe rešenje, nastavićemo da  ga tražimo za neki od drugih klubova u gradu, zajedno sa gospodinom Turovićem.

Stiče se utisak da je problem nastao oko 50 000 evra, koje je Grad čak, na neki način spreman da pokrije?

Iz jednog od poslednjih mejlova koje sam dobio od gospodina Turovića vidim da je spreman da da 110 000 evra, na način na koji traži uprava Slobode. Nadam se da je to dovoljan razlog da prihvate ponudu. Transfer Maksimovića bi trebalo da bude veoma vredan i obe strane očekuju da se njime zaštite nečiji interesi. Ipak, šta ako ne dođe taj novac? Bojim se da ako do toga dođe, a ne prihvati se ponuda gospodina Turovića, da će uprava Slobode reći – mi više nećemo, neka Grad pronađe rešenje. Tada rešenja neće biti. Zato još jednom molim upravu da dobro razmisli i nađe način da se dogovori sa Turovićem.

U međuvremenu, pojavila se informacija da Saša Turović nije jedini zainteresovani kupac. U igri su još neka zvučna imena, ali prema dosadašnjim informacijama, kojima raspolažemo, njihova ponuda je daleko nepovoljnija za FK Sloboda. Više informacija, svi će imati nakon Skupštine Slobode, koja je zakazana za ponedeljak, 3. jul.

Ostavite odgovor