Pocetna Film Grand Prix za film o Ivani Španović

Grand Prix za film o Ivani Španović

2752
0
Podelite

Grand Prix za najbolji film Međunarodnom festivalu sportskog filma pripao je  filmu „U mojim patikama – Ivana Španović“ u produkciji Radio-televizije Srbije i Videostroja iz Beograda. Autori pobedničkog filma su: Dušan Bulić, Miloš Ratković, Đorđe Jovanović i Aleksandar Stojanović.

Žiri Festivala: Arzu Memedova, filmska rediteljka iz Azerbejdžana, Vanja Dermendžijeva, osvajačica srebrne olimpijske medalje u košarci i televizijska urednica iz Bugarske i Aleksandar Avramović, novinar i filmski radnik iz Beograda jednoglasno je doneo odluku o nagradama:

Specijalna nagrada za filmski portret sportiste, dodeljena je Nebojši Radosavljeviću, autoru i producentu filma „ŠAMPION“ (Srbija).

Nagrada za najbolju fotografiju pripala je Sergeju Mirošničenku za film: „Krugovi sveta“ (Rusija).

Nagradu za igrani film dobilo je ostvarenje „Mesi iz Bagdada“, reditelja Sahira Omara Kalife (Irak).

Nagrada za najbolji film o visokim moralnim vrednostima u sportu dodeljena je ostvarenju  „San o krugovima“, čiji je reditelj i producent Zoran Pavljašević (Bosna i Hercegovina). Film je urađen u produkciji „Star-arta“ i Akademije dramskih umetnosti u Tuzli.

Nagrada za najbolji kratkometražni dokumentarni film pripala je Vladimiru Peroviću za film: „ZAVESLAJI“  u produkciji Radio-televizije Vojvodine (Srbija).

Nagrada za najbolji dugometražni dokumentarni film pripada filmu: „LOBANOVSKI ZAUVEK“ (Ukrajina), reditelja Antona Azarova.

Nagrada za najbolju režiju „Dinko Tucaković“ dodeljena je Volfangu Fašingu, autoru – i  JUNAKU  filma „RUSIJA – OD OBALE DO OBALE“ (Austrija).

Nagrada za najbolji film o sportskoj legendi  dodeljuje se Sabahudinu Topalbećireviću – Bahu za film „Džajić“ (Bosna i Hercegovina).

Specijalna nagrada za produkciju dokumentarnog filma pripala je Al Džaziri Balkans iz Sarajeva (Bosna i Hercegovina).

Ostavite odgovor