Pocetna GKC Instrumentalni bluz – rok u GKC-u

Instrumentalni bluz – rok u GKC-u

1269
1
Podelite

Instrumentalni blues-rok bend “Peter Vein Trio” nastupiće u petak, 21. jula u Gradskom kulturnom centru u Užicu.

Ovaj bend je izvorno nastupao pod imenom Modus, a nastao je krajem devedesetih u Londonu, gde je do 2006-te bio aktivan na muzičkoj sceni, nastupajući u svim značajnim klubovima kao sto su: 12Bar Club, The Borderline, 100 Club, Zoobar, Spice Of Life, Union Chapel.

U tom periodu, kroz bend su prošli mnogi muzičari iz raznih krajeva sveta, kao i ex-YU regiona, gde su veliki uticaj na formiranje prepoznatljivog zvuka imali: Vedran Marjanović, Rastko Rasić, Damien Manestar i Marek Hebko.

Povratak članova Petra Veinovića i Igora Bulovića u Srbiju, označava novu epohu benda, gde oni sa Dejanom Ilićem Cvikom i Ivicom Đokićem započinju snimanje prvog oficijalnog izdanja u ko-produkciji sa Sašom Jankovićem.

Prvi album Modus, sadrži uglavnom numere koje datiraju iz Londonskih dana, a bio je predstavljen publici u novembru 2014, u izdanju Music Star Production-a.

Aktuelnu postavku benda danas čine: Petar Veinović (gitara), Ivan Cvetkovic (bubnjevi) i Aleksandar Popović (bas gitara).

– Užička publika imaće priliku da čuje bubnjeve, bas i električnu gitaru. Izvodićemo isključivo instrumentalne kompozicije, a koncert će trajati oko sat i po”, rekao je Petar Veinović.

Cena ulaznice je 200 dinara.

1 komentar

Ostavite odgovor