Pocetna Čajetina Zdrava Srbija Užica odgovorila Petkoviću

Zdrava Srbija Užica odgovorila Petkoviću

2961
1
Podelite

Pokret Zdrava Srbija iz Užica oglasio se saopštenjem nakon pisma koje je gradonačelnik Užica, Tihomir Petković uputio predsedniku Oštine Čajetina, Milanu Stamatoviću:

Poštovani gospodine Petkoviću,

mi iz pokreta Zdrave Srbije, stanovnici grada na čijem ste čelu, se pitamo kako je moguće da kritikujete gospodina Stamatovića, predsednika najbogatije i najuspešnije opštine u Srbiji, jedinog lidera koga je birao narod, a ne partijska mašinerija sakrivena ispod kišobrana „Velikog Vođe“. Podsetićemo Vas gospodine Petkoviću, da pre nego što ste se sakrili ispod tog kišobrana imali ste podršku od svega 9% Užičana.

U Vašem pismu koje ste poslali predsedniku opštine Čajetina izneli ste mnogo neistina. Kada pominjete Sušička vrela i problem sa vodom koje Užice ima duže od 3 godine, ne zaboravite da je uprvo opština Čajetina ta koja je izašla u susret i pomogla da se reši problem vodosnabdevanja u našem gradu. Pomenuli ste i sela, da naši sugrađani koji žive i rade u užičkim selima imaju želju da se odvoje od grada Užica i pripoje opštini Čajetina. Apsolutno ste u pravu, jer razlog je više nego očigledan. Pogledajte sela oko Čajetine, svaka ulica, zaseok asfaltiran, urađena rasveta, voda, ogromna subvencija za poljoprivredu dok sela oko grada, na čijem ste Vi čelu nemaju ni osnovnu infrastrukturu rešenu a vodu, rasvetu da i ne pominjemo.

Ključna stvar, gospodine Petkoviću su rezultati u vođenju jedne lokalne samouprave koje Vi svakako nemate. Budžet opštine Čajetina sa nekih 15.000 stanovnika je isti kao i grada Užica sa 80.000 stanovnika.

Da, Čajetina ima Zlatibor, ali i naš grad na čijem ste Vi čelu, ima Taru, Zlakusu, Mokru Goru, Đetinju i mnoge druge prirodne resurse za razvijanje turizma, koje vi ne koristite. Očigledno je to pokazatelj vaše nesposobnosti da turizam u našem gradu dovedete makar na približan nivo kao što je to uradila opština Čajetina i njihov predsednik Milan Stamatović.

Nemate pravo, kada kažete da Milan Stamatović ugrožava interese Zlatiborskog okruga, jer, da nije njega i takvog razvoja turizma, koji je napravljen na Zlatiboru, takvog pristupa u vođenju jedne male lokalne samouprave, koja pomaže gotovo svim opštinama u našem okrugu, ni naš kraj ne bi bio toliko prepoznatljiv, ne samo u Srbiji nego i u celom svetu.

Kada ste rekli da ugrožava interese, slažemo se. Ugrožava interese vaše i vaših partijskih kolega, a ponajviše interese vašeg „Velikog Vođe“ i njemu bliskih ljudi.

Kada pominjete domaćinski pristup u vođenju opštine, verovatno mislite na to da ste izgubili sredstva u visini od 15.000.000 eur za fabriku otpadnih voda u Gorjanima,

da problem vodosnabdevanja niste u stanju da rešite već duže od 3 godine i da grad Užice pije vodu sa Sušičkih vrela zahvaljujući opštini Čajetina i gospodinu Stamatoviću, da aerodrom Ponikve ne možete da pomerite sa nulte tačke, i ako ste dobijali podršku i ideju o predsednika Stamatovića, na koji način da ga stavite u funkciju, da rasipate sredstva na velelepni mermer ispred gradske kuće, a osnovnu infrastrukturu niste rešili, ulice u gradu i selima, blago rečeno izgledaju kao švajcarski sir, sa rupama na svakom koraku, da u budžetu grada imate 170.000.000 dinara u svakom trenutku kako bi ste pokazali vašem velikom vođi, da grad dobro funkcioniše, umesto da ih uložite i napravite makar jedan projekat od koga će ovaj grad imati koristi.

Da li je ovo domaćinski pristup, gospodine Petkoviću?

Gradonačelniče, sigurno je da imate i previše nerešenih problema u svom gradu koji vodite, da bi ste se bavili politikanstvom i napadali jednu od najuspešnijih opština u Srbiji.

Da stvarno želite i hoćete da uradite nešto dobro za svoj grad, potrudili bi ste se da uspostavite što bolju saradnju sa opštinom Čajetina, od koje Užice može i ima samo koristi, a ne da narušavate dobrosusedske odnose, zarad ispunjenja direktiva koje dobijate od svojih partijskih prijatelja iz Beograda.

Da Vas podsetimo, grad Užice bi trebalo da vodite Vi, a ne vaši partijski organi iz prestonice.

S poštovanjem

Zdrava Srbija Užice

1 komentar

  1. Ključnu stvar ste zaboravili, Petković se okružio sa ljudima koji su kupili diplome. Još nešto, Čajetinci su stvarno ukinui direkciju za izgradnju, a Petković je samo promenio ime jer tamo još uvek sede bivši direktori na grbači građana.

Ostavite odgovor