Pocetna Ekonomija Počela da radi nova firma Interface Pro

Počela da radi nova firma Interface Pro

2469
0
Podelite

U Užicu, u rekonstruisanom delu nekadašnje kasarne u Krčagovu, danas je počela da radi firma Interface Pro, koja je osnovana kao podrška službi prodaje američkoj kompaniji TDS MED u julu ove godine. Za sada ima 12, ali je krajnji cilj 50 zaposlenih. Ovo je jedinstven Centar za podršku prodaji samo na američkom tržištu u Srbiji.

Interface Pro je plod ideje o širenju prodajnih kapaciteta na našem prostoru posle pozitivnog iskustva koje je stekla TDS MED  u radu sa mladim ljudima u Srbiji. Ova američka kompanija, čiji je vlasnik Užičanin Dejan Stojić, opremila je poslovni prostor na Novom Beogradu i pokrenula rad Centra za podršku prodaji angažujući 10 mladih isteniranih profesionalaca. Ubrzo je započela i pripreme za osnivanje i ovog Centra u Užicu. U startu su definisani visoki standardi u opremanju radnog prostora, informatičkoj podršci, internoj i eksternoj komunikaciji kao i radnoj etici na čemu se posebno insistira. Prosec treniranja kandidata realizuju stručnjaci TDS MED-a i u klasi je najozbiljnijih interaktivnih softverskih rešenja na svetu.

Interface 1Stojić je TDS MED osnovao pre pet godina u Americi. Sedište kompanije je na Floridi, a svoje centre ima u još tri američke države. U okviru kompanije su od ove godine i novi centri u Beogradu i ovaj u Užicu, koji su, kako kaže vlasnik kompanije, „preko interneta udružili snage i rade zajednički sa timom u SAD na osvajanju novih tržišta“.

– TDS MED je farmaceutski distributer i naša oblast specijalizacije  je u lekovima koji se koriste u bolnicama, u hitnim slučajevima i prilikom raznih hiruških intervencija. To samo po sebi ne zvuči posebno, osim što mi obezbeđujemo lekove i sredstva samo onda kada nisu prisutni u apoteci bolnice niti kod velikih distributera. To su uglavnom preparati koji se manje koriste, ali kada su potrebni za određenu vrstu zdravstvene usluge, život pacijenata može da bude u opasnosti. Jasno je da uživamo u poslu koji radimo, i ako je kompanija u farmaceutskom biznisu, mi interno kažemo da je posao kojim se stvarno bavimo – širenje informacija i sreće, ne obavezno tim redom, rekao je vlasnik kompanije Dejan Stojić na otvaranju Centra u Užicu i dodao:

Interface Dejan– Uspeo sam da prenesem moje ideje, standarde kvaliteta, radne navike, koje su se pokazale ključnim za uspeh u Americi, u Beogradu, a sad, siguran sam i ovde, u mom rodnom Užicu.“

Po rečima Stojića, ideja za otvaranje centra TDS MED u Užicu, rodila se letos, kada je sa svojim saradnicima iz beogradskog centra posetio Užice i kada su se družili sa poznatim užičkim automobilistom Mikicom Vesnićem, pilotima Borkom i Vladom, Stanimirom Drobnjakovićem, tada su, kako kaže Stojić, „lideri naše lokalne uprave, uprave Grada, prepoznali mogućnost i ponudili pomoć i saradnju sa ciljem da nastavimo razvoj u Užicu. Rezultat te saradnje su 12 novih radnih mesta u ovom prostoru i plan za značajno širenje, upravo ovde“.

Interface 2– Prostor u kome se nalazite nije izgledao ni blizu kako sad izgleda, ali je uprava grada u rekordnom roku pretvorila neiskorišćeni prostor kasarne u ekskluzivni poslovni prostor, sada naš Sales Support Center, rekao je Stojić.

Tihomir Petković, gradonačelnik Užica, rekao je da je Grad u infrastrukturne radove na ovom delu bivše kasarne, uložio oko 50 hiljada evra kako bi bili stvoreni optimalni uslovi za otvaranje ovog centra TDS MED-a, ali i za buduće nove firme koje budu odabrale kasarnu za svoj poslovni prostor.

Interface Tihi– Mi, u Gradskoj upravi, trpeli smo nekoliko godina kritike iako niko ne zna koliko smo energije uložili u to da neko ko je uspešan u biznisu u svetu dođe u Užice, 200 kilometara od autoputa. Konačno, evo prilike da se zahvalimo i to jednom Užičaninu, gospodinu Dejanu Stojiću, što je prepoznao Užice kao dobru destinaciju za biznis, rekao je Petković i izrazio nadu da će biti realizovana i ideja da se u Užicu, baš u Krčagovu, u bivšoj kasarni, otvori i jedno odeljenje  državnog fakulteta vezanog za informacione tehnologije.

Po rečima gradonačelnika Petkovića grad još uvek za kasarnu nije isplatio Ministarstvu odbrane preko pet miliona evra, kako bi trebalo na osnovu potpisanog ugovora.

Ostavite odgovor