Pocetna Hronika Udario automobilom devojku i pobegao

Udario automobilom devojku i pobegao

20657
2
Podelite

Vraćajući se iz grada, posle kafe sa drugaricom, u nedelju u noć, između 21,30 i 22h, dvadesetosmogodišnja Milena Obućina, radnica hotela “Palisad”, nije ni slutila da će joj život biti u opasnosti. Na izlasku iz Šumadijske ulice, na korak od prodavnice “Šopalović”, iz mraka je izleto auto, “pokupio” je i ostavio onesevešćenu na ulici. NN vozač je bez imalo griže savesti pobegao a nesrećna devojka je završila u Kliničko bolničkom centru u Beogradu.

Ne bole samo Milenine rane, već i nesavesnost vozača koji je mogao njihovo dete lišiti života, priča otac Srbo i sa suzama u očima objašnjava kako su saznali za nesreću koja ih je zadesila:

-Kad izađe u grad majka Zorica je uvek grdi što ostaje duže. Eto to veče je rešila da posluša majku da dođe ranije i vidite šta  je snašlo. Mislili samo da je neka mala povreda u pitanju. Ali na žalost to je ozbiljna povreda. Jeste išla njegovom desnom stranom, ali tu nigde nema trotoara, tako da nije imala gde ni da pobegne. Možda je nije video, ali imala je crvni kaput! Taj čovek ju je zverski udario, i pobegao.-

Na mestu nesreće nije bilo direktnih očevidaca. što je počiniocu omogućilo da se nesmetano udalji. Jedini koji su nešto videli bio je braćni par koji je svojim automobilom naišao odmah posle nesreće:

-Oni su se mimoišli sa autom, ali je bio mrak, pretpostavljaju da je Audi 3 crne ili teget boje, ali zbog mraka nisu mogli najbolje da vide. Projurio je pored njih, a oni su nekoliko metara nakon toga našili na telo onesvešćene Milena. – priča brat Miodrag i dodaje:

-Hvala dobrim ljudima koji su odmah reagovali. Pozvali su Hitnu i policiju, sestru su iz Hitne uputili u bolnicu, a pošto nije radio sekener odvezili su je u Čačak. Iz Čačka je hitno prebačena u Klinički centar u Beogradu. Ima povredu potkolenice i povredu glave. Milena se ničega ne seća, samo kaže da je uzela bombone i da je htela da telefonira. Šta se dalje desilo ne zna.

Otac i brat ne žele da počinioca osuđuju. Kažu moglo se to svakom desiti, ali je ljudski da se prijaviš i priznaš šta si učinio:

-Da je on kao čovek stao da vidi kako je , da li diše!!! Mogla mi je poginuti taj dan! Ali mi ne želimo odmazdu, samo želimo da znamo šta se stvarno dogodilo! Da li je slučajno udario, možda je bio pijan, možda je nije video. Pobegao je a da se nije ni osvrnu, a svašta je još moglo da se desi! Mogao je naići drugi auto da je zgazi, mogla je da iskrvari na smrt, mogli su naići divlji psi pa je rastrgnuti!! Samo apelujemo na ljude, naše sugrađane, ako je neko nešto video te večeri da javi nama ili policiji. Apelujemo i na NN vozača da se prijavi, ako ima iole ljudskog u sebi, i da snosi posledice onog što je učinio. Biće lakše i njemu i nama roditeljima, a sigurno će Mileni biti lakše ako bude znala zašto se to dogodilo.

U Policijskoj upravi u Užicu ističu da je istraga u toku i da preduzimaju sve mere i aktivnosti kako bi rasvetili ovo krivično delo.

2 Komentari

Ostavite odgovor