Pocetna Fudbal Srbo Stamenković je bio fudbalski genije

Srbo Stamenković je bio fudbalski genije

2144
1
Podelite

Jovan Kule Aćimović, Perica Ognjenović, Stanislav Karasi, Zdravko Borovnica, Miloš Šestić, Darko Belojević, Darko Tešović, Nebojša Vučićević, Miloš Đelmaš, Dževad Perkazi, Dejan Savćević, Branko Brnović, Željko Janović, Miodrag Božović … samo su neke od fudbalskih legendi koji će se pojaviti na trećem po redu Međunarodnom memorijalnom turniru Srboljub Srbo Stamenković.

Turnir će se održati u subotu 16. decembra u Velikom parku sa početkom u 11,30 . Na turniru čestvuje šest ekipa: Partizan, Srbovi prijatelji, Raketa i veterani Užica, Crvena Zvezda, Budućnost iz Podgorice i Sloboda iz Užica.

Iz organizacionog odbora poručuju da je sve spremno i da turnir može da počne:

-Veliki entuzijazam koji je vladao među članovima organizacionog odbora preneo se i na grad Užice pa se on ovog puta odazvao značajnije- rekao je Dragoljub Kostić i iskoristio priliku da potseti da je i sam nekada igrao u Slobodi i imao priliku da se tri godine druži sa pokojnim Srbom.

-Mogu ponosno da kažem da sam ga poznavao i kako sportistu ali smo se družili i van sportskog terena. Sećam se kada smo tih 70 godina prvi put mi gradska deca upoznali Srba. U to vreme bili su popularni turniri u malom fudbalu, ali i turniri po trojica na male goliće. Taj turnir na male golove igrao se u dvorištu preko puta Trga, ispod zgrade gde je sada Banka Inteza. Malo se takmičilo, a malo se igralo i za pare. Neprikosnovena je bila ekipa koju su činili Mujo, Minara i Car. Niko nije mogao da ih pobedi. A tada se druga ekipa, gde su bili Roda Mirjačić i pokoji Loše otac sudije Nemanje Petrovića, dosetila i doveli su Srba. Od tada ta ekipa nije izgubila ni jednu jedinu utakmicu. Naravno da su Srba odmah zapazili treneri, preveli ga u Slobodu i tako je krenula njegova karijera. A verujte mi da u to vreme nije bilo karakteristično da se tako mladim igračima pruži šansa! Srbo je sa 16 godina počeo da igra u prvom timu. Brzo se pročulo za njega jer su njegovi fudbalski kvaliteti bili veoma specifični. On je imao finte koje su bile genijalne i koje niko drugi u našem fudbalu nije imao. Te 75. godine prešao je u Crvenu Zvedu, potom se otisnuo u Ameriku gde je igrajući mali fudbal dosegao zvezde, rekao je Kostić.

turnir srbo stamenkovic kzn

I ove godine hoteli Palisad, Zelenkada i Specijalna bolnica Čigota biće domaćini svim učesnicima.  Maja Vermezović iz Čigote je istakala je im je zadovoljstvo što su dali podršku jedne ovakve značajne sportske manifestacije:

-Sve je to u sklopu onog društveno odgovornog rada ali smo takođe poznati i po tome što pružamo usluge u oblasti turizma. Znamo da se na Zlatiboru tokom godine organizuju brojne sportske pripreme, kako za individualne tako i za kolektivne sportove, i mi kao hoteli, imamo tu dobru saradnju.  Pored smeštajnih usluga, imamo i mogućnosti da pružimo i usluge u oblasti sportske medicine. Još jednom ističem da nam je zadovoljstvo što smo deo ove organizacije i da želimo da ovaj turnir postane tradicionalan i da u nekom narednom periodu organizujemo i neki jubilarni i na mnogo višem nivou.

turnir srbo stamenkovic pehari 1

Srbov brat, Ivan Aćimović se u ime porodice se zahvalio organizatorima turnira.

-Hvala svim ljudima dobre volje koji su pomogli u organizaciji turnira. Posebno bih se zahvalio ljudima koji već treću godinu pomažu da ovi eminentni gosti budu ugodno smešteni i da im bude lepo u našem gradu. Jer da im nije tako,  ne bi ni dolazili. Mislim da će se ovom spisku eminentnih veličina, iz vremena kada je fudbal bio mnogo bolji, kada nije ličio na ovaj koji se sada igra, pridružiti i Pižon Petrović. Porodica je puna sreće što ovaj turnir raste iz godine u godinu, i što se posle toliko godina ljudi sećaju našeg Srba.

Pored  hotela Palisad, Zelenkada, Secijalne bolnice Čigota, turnir su pomogli grad Užice, opština Čajetina, i TP Kvisko.

Satnica Memorijalnog turnira Srboljub Srbo Stamenković:

Subota 11,30- 18,00

Prva grupa:

  1. FK Partizan Beograd
  2. Srbovi prijatelji
  3. FK Raketa i veterani Užica

Druga grupa

  1. FK Crvena Zvezda Beograd
  2. FK Budućnost, Podgorica
  3. FK Sloboda Užice

Raspored i satnica turnira:

10 h Izlazak i polaganje cveća na grob Srboljuba Srba Stamenkovića

11,30 SRBOVI PRIJATELJI- FK RAKETA I VETERANI UŽICA

12,15 FK SLOBODA- FK CRVENA ZVEZDA

13,00 OTVARANJE TURNIRA

13,20 FK PARTIZAN- FK RAKETA I VETERANI UŽICA

14, 05 FK BUDUĆNOST- FK CRVENA ZVEZDA

14,50 SRBOVI PRIJATELJI- FK PARTIZAN

15,35  FK SLOBODA – FK BUDUĆNOST

16,20 UTAKMICA ZA TREĆE MESTO

17, 05 FINALE

15,45 ZATVARANJE TURNIRA

1 komentar

Ostavite odgovor