Pocetna Odbojka Ivan Bučevac doneo optimizam u redove Jedinstva

Ivan Bučevac doneo optimizam u redove Jedinstva

2343
0
Podelite

Ekipu je preuzeo pre tačno mesec dana, i od četiri utakmice koliko su odigrale odbojkašice Jedinstva pod njegovom dirigentskom palicom, zabeležili su tri pobede. Optimizam i osmeh vratio se na lice devojaka iz Užica, što je sigurno dobar znak da ovaj nekadašnji odbojkaški gigant polako kreće put boljih dana.

Rođeni Užičanin Ivan Bučevac, nekadašnji odbojkaš Užica, po završetku studija u Beogradu posvetio se trenerskom pozivu. Trenirao je odbojkašice Rode, Vizure, Dinama iz Pančeva, a na poziv ljudi iz Uprave OK Jedinstvo vraća se u svoj rodni grad. Odbojkom je počeo da se bavi, relativno kasno za današnje pojmove, tek u osmom razredu:

Odbojkasice Ivan– Obzirom da deca danas već u trećem razredu osnovne škole počinju da se bave sportom, ja sam kasno krenuo. Ali razlog je prost, odbojkaški klub Užice se te godine formirao. Igrali smo mi lepu odbojku, imali lepih rezultata. Posle srednje škole prešao sam u Beograd gde sam završio Fakultet sporta i fizičke kulture. Zbog povrede okončano sam odbojkašku karijeru. Još kao student prve godine, sa koleginicom tada Marijom Savić a sada Bučevac, mojom suprugom, sam u februaru 2009. počeo sam da se bavim trenerskim pozivom u Rodi. Ona je već tada bila trener sa renomeom, tako da sam od nje „kupio zanat“. Uz obrazovanje koje sam stekao na fakultetu vodio sam mlađe selekcije, potom prešao u Vizuru koji je tada vodio naš Darko Zakoč. Bila mi je čast da sa našim sugrađaninom sarađejem pa sam prihvatio ponudu. Sticajem okolnosti Zakoč je te sezone završio saradnju sa Vizurom, a ja sam preuzeo pionirke i kadetkinje. Bio sam i u stručnom štabu prvog tima kolege Bobana Radivojevića. Prvi pomoćni trener bila je Mira Musulin, a ja drugi pomoćni. To je bila jedina sezona gde su sve selkcije Vizure, od pionirki do seniorki, osvojile titule. Ni pre toga, ni posle toga, ovako nešto se nije ponovilo.

– Zbog nekih nesuglasica raskidam saradnju sa Vizurom, vraćam se u Radu, gde sa Marijom uvodimo ekipu u Prvu B ligu. Potom prelazim u Dinamo iz Pančeva, a onda je usledila ponoda iz Jedinstva i evo me ponovo u mom Užicu.

Bučevac priznaje da mu je rad u Jedinstvu veliki trenerski izazov i da želi da zajedno Jedinstvu vrate nekadašnji sjaj:

– To što je Darko Zakoč uradio nekih devedesetih godina je stvarno za divljenje. Želimo da Jedinstvo ponovo bude u Super ligi, ali sada je prioritet opstanak u ligi. Ova ekipa je mlada ali perspektivna. Na solidnom su tehničkom nivou i ja sam veliki optimista. Ne može ništa preko noći. Ekipu sam preuzeo početkom meseca, i mogu samo da kažem da je pristup devojaka treningu  fantastičan. Sigurno nisam mađioničar, devojke znaju da igraju odbojku, samo jednostavno trebalo je „sveže krvi“ i energije, da one poveruju u to koliko znaju i mogu. Uz neke promene koje pokušavamo da napravimo siguran sam da ćemo cilj ostvariti. Imamo maksimalnu podrušku Uprave kluba, devojke se druže između sebe, među njima vlada prvi timski duh i ja sam iz treninga u trening sve veći optimista. Devojke moraju zadržati taj entizijazam i nastaviti još intezivnije da rade.

Svesni su i trener i svi u klubu da im predstoji težak period. Jedinstvo je prvi deo sezone završilo na devetom mestu na tabeli sa 13 osvojenih bodova i dobrim izgledima da u ovoj sezoni ne samo izgbore opstanak, već i da završe negde na sredini tabele:

– Kao što sam već rekao, predstoji nam težak rad, ali mislim da ove devojke zaslužuju ne samo opstanak, već svojim kvalitetom zaslužuju da se nađu u nekoj sredini tabele. I na kraju bih se zahvalio i ljudima iz OK Forma sa kojima imamo odličnu saradnju. U nardnom periodu očekjemo da se iz Forme još nekoliko devojaka priključi prvom timu Jedinstva. Radi se o izuzetno mladim i perspektivnim devojkama u koje treba ulagati jer su one perspektiva i zvezda vodilja za povratak Jedinstva na stare staze slave.

Ostavite odgovor