Pocetna Film KUSTENDORF 2018: Sorentino, Berček, Geri Lukas…

KUSTENDORF 2018: Sorentino, Berček, Geri Lukas…

3193
0
Podelite
Kustendorf otvaranje 2017.

Jedanaesti Međunarodni muzički i filmski festival “Kustendorf”, koji se od 16. do 21. januara održava u Drvengradu u Mokroj Gori, otvoriće švedski reditelj Ruben Ostlund, prošlogodišnji kanski pobednik sa filmom “Kvadrat”.

rsz_bercekProgram “Retrospektiva velikana”  posvećen je glumcu Aleksandru Berčeku i italijanskom reditelju, scenaristi i piscu Paolu Sorentinu. Pored njihovih,  biće prikazana i dva jugoslovenska filma – “Breza” Ante Babaje i “Praznik” Đorđa Kadijevića.

U okviru “Savremenih tendencija” ove godine na programu su filmovi  “Nikada nisi zaista bio ovde” Lin Remzi , filipinski “Rikša”rsz_sorentino  Paolo Viljaluna (dobitnik Zlanog pehara u Šangaju), bugarski “Pravci” Stefana Komandareva, kineski “Sunce koje može da pomera planine” Ćijan Vona, kao i francusko belgijski “Vernost” Mihaela Roskama.

Za festivalske nagrade Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje takmičiće se 21 film  domaćih i stranih autora. Žiri za dodelu nagrada ove godine čine producentkinja Rosa Atab i profesori Vlastimir Sudar i Serž Regur.

rsz_geri_lukasAmerički gitarista Geri Lukas, japanski bend “Japalkan“, “No smoking orkestra“, “Vlatko Stefanovski trio“, francuski bend “Barbo“ i “Bajaga i instruktori“ nastupiće u muzičkom delu programa.

Festival se i ove godine održava u organizaciji produkcijske kuće Rasta internešnel i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Mećavnik grada i TNSO.

Ostavite odgovor