Pocetna Izbori Sevojno 2018 Stamatović i Marković: Ujedinjeni pobeđujemo i u Sevojnu

Stamatović i Marković: Ujedinjeni pobeđujemo i u Sevojnu

1446
0
Podelite

Lider “Zdrave Srbije” Milan Stamatović poručio je danas da u Zapadnoj Srbiji nema straha od diktatorskog režima Aleksandra Vučića i da će “Ujedinjeni za Sevojno” pobedom nad SNS koalicijom na lokalnim izborima 4. marta pokazati da postoji druga Srbija  i ljudi koji razmišljaju svojom glavom.

Predsednik užičkog odbora DS-a Jovan Marković je rekao da je došao trenutak da se baš u Sevojnu u pobedničkoj kampanji dogode promene koje traže građani koji su u  80 odsto slučajeva nezadovoljni Vučićevom  vlašću i koji traže ujedinjenje opozicije.

jovan markovic– Građani Sevojna su proteklih nedelja izloženi velikom pritisku, dolazak ministara, funkcionera SNS, estradnih umetnika što sve ima za cilj da zataška nerad, neodgovornost i bahato ponašanje funkcionera SNS i jako loše funkcionisanje opštinske vlasti u protekle četiri godine – poručio  je Marković.

On je istakao da je svest Sevojničana na visokom nivou  i da upravo ti pristisci “okreću list” i da građani sve više podržavaju listi “Ujedinjeni za Sevojno” što potvrđuju i u neposrednim razgovorima.

– Srbija u unutrašnjosti izgleda potpuno drugačije od slike koja se građanima milan stamatovicSrbije i Sevojna  šalje sa Vučićevih režimskih medija i ona je devastirana, uplašena, ucenjena i naša obaveza kao grupe građana jeste da oslobodimo građane i da se bore za svoja prava, egzistenciju i radna mesta – rekao je Stamatović u Sevojnu.

On je dodao da građani nisu roba i ne smeju se kupovati i Zapadna Srbija nije pogodna za političko oblikovanje i manipulaciju i da njeni građani ne dozvoljavaju da im vlast vredja inteligenciju što su pokazali i na primeru opštine Čajetina kako može da se pobedi jedan diktatorski režim bez straha i poštovanja idola u vidu jedne ličnosti.

Stamatovic - Markovic 1

Jovan Marković kaže da je Grupa građana “Ujedinjeni pobeđuju” učinila što su građani tražili i brzo je postignut dogovor o ujedinjenju. On je podsetio da se u Gradskoj opštini Sevojno po drugi put održavju lokalni izbori, ali da je izneveren prvobitan koncept DS-a zbog čega je osnovana kako bi Sevojničani bili „svoji na svome“.

– Ideja je bila da prihodi koji se u Sevojnu ostvaruju od privrede budu što više plasirani na pobljšanje kvaliteta života Sevojničana. Međutim, dogodilo se da su praktično funkcioneri vlasti koji su zaseli u svoje fotelje potpStamatovic - Markovic 2uno promenili taj koncept. Imamo situaciju da od 18 miliona prihoda koji se ostaruju u Sevojnu oko 13,5 miliona dinara ide na plate zaposlenih u opštini Sevojno, umesto da prihodi budu veći i ulagani u infrastrukturu  – rekao  je Marković čija je DS inicirala decentralzaciju i stvaranje Gradske opštine Sevojno.

Odborničku listu broj 2, GG “Ujedinjeni pobeđujemo, za Sevojno, za Srbiju” čine “Zdrava Srbija”, DS, DSS, Narodna stranka,Nova Srbija, LDP i  SDS. Aktivisti Grupe građana danas su u centru Sevojna razgovarali sa Sevojničanima i delili flajere sa odborničkim kandidatima. Na čelu liste je mašinski inženjer Bogosav Mihailović koji je kandidat za predsednika Gradske opštine Sevojno.

Ostavite odgovor