Pocetna Društvo Ocenjivanje rada i usluga u “Čigoti”

Ocenjivanje rada i usluga u “Čigoti”

1186
0
Podelite

Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije obrazovala je tim za spoljašnje ocenjivanje kvaliteta rada i pružanja zdravstvenih usluga, koji će posetiti od 27-30. marta Specijalnu bolnicu “Čigota” na Zlatiboru.

U timu za spoljašnje ocenjivanje su prof. dr Zorica Šumarac, dr Nenad Golubović i Vesna Obradović. Oni će sprovesti ocenjivanje u odnosu na Standarde za akreditaciju zdravstvenih ustanova sekundarne zdravstvene zaštite u skladu sa Pravilnikom o akreditaciji zdravstvenih ustanova.

Cigota 6Oblasti akreditacije koje se ocenjuju podeljene su u tri grupe i to kliničke, nekliničke standarde i standarde kliničke podrške.

U okviru kliničkih standarda ocenjivaće se fizikalna medicina i rehabilitacija, lečenje u oblasti interne medicine i pedijatrije, a  u  standardima kliničke podrške laboratorija. Što se tiče nekliničkih standarda spoljni ocenjivači će se baviti rukovođenjem, upravljanjem, ljudskim resursima, upravljanjem informacijama i životnom sredinom, navedeno je iz “Čigote”.

Ostavite odgovor