Pocetna Muzika Ničim Izazvan na Next festivalu

Ničim Izazvan na Next festivalu

1130
0
Podelite

Popularni srpski pop-rok bend Ničim izazvan nastupiće prvi put u Užicu na Next festivalu u Kulturnom gradskom centru. Nastup je zakazan za subotu 07. april na Public stejdžu.

Usled iznenadnih zdravstvenih problema koji su zadesili članove benda Zemlja Gruva bili su prinuđeni da otakžu svoj nastup na Next Festivalu pa su kolege iz benda Ničim Izazvan bile više nego rade da uskoče i upotpune najveći humanitarni muzičku Užički festival.

E-Play
E-Play

Kao što je već poznato tokom 07. i 08. aprila održava se humanitarni muzički festival Next, šestu godinu za redom u organizacija “Shift 2” u GKC-u Užice. Brojne zvezde domaće pop-rok, rep i elektronske scene nastupaće na dva stejdža. Kako i pređašnjih godina sva sredstva festivala biće donarana u humanitarne svrhe, pa će prikupljeni prihod biti doniran Društvu za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima (MNRL) “Anđeli” iz Užica.

Prti Bee Gee
Prti Bee Gee

Bend ”Ničim izazvan” postoji od 2012. godine. Osnivači ovog devetočlanog sastava su Boris Bakalov i Bojan Gluvajić, bivši profesionalni odbojkaši koji su odlučili da sportske terene zamene muzičkom binom zajedno sa još sedam prijatelja. Ovaj sastav nije žanrovski ograničen pa kroz svoje pesme provlači elemente više muzičkih stilova što arhaičnom zvuku koji stvara, daje osećaj nečeg novog i svežeg. Bend iza sebe do sada ima dva studijska albuma ”Ničim izazvan” i ”Odlaziš?” kao i četiri singla koja polako otkrivaju i treći studijski album koji je u pripremi.

031 Republic
031 Republic

Tokom dva dana festivala na dva stejdža Public i Republic publika će moći da čuje ukupno 16 izvođača. Public stejdž rezervisan je za ljubitelje pop-rok i rep zvuka na kom će pored benda Ničim Izazvan nastupati kultni andergraund rep duo Prti Bee Gee, zatim domaći elektro pank sastav E-Play, crossover bend Iskaz, Eastock, Aleja Velikana, Baobab, Nikad Spremni i Kratki s Vremenom.

Next satnicaRepublic stejdž rezervisan je za electronski zvuk. Nastupaće domaćini ovog stejdža ujedno i miljenici domaće publike dvojc Luka Vuković b2b Ivan Radojević / 031 Republic, zatim Depra, Lukavi / Acid Cabbage, Krstijan Šajković, Nevena Jeremić, Milovan Stojanović i Lights out.

Milovan Stojanović
Milovan Stojanović

Komplet karata za NEXT festival u pretprodaji biće dostupne u GKC-u Užice po ceni od 500 dinara, dok će se pojedinačne ulaznice moći kupiti na vratima festivala po ceni od 400 dinara.

Više informacije na FB stranici https://www.facebook.com/NextFestivalUzice/?ref=br_rs, FB event-u https://www.facebook.com/events/141808753158657/  Sajt http://www.nextfestivaluzice.com/.

Ostavite odgovor