Pocetna Kultura Drugi Gran-pri za dokumentarac „Isti“

Drugi Gran-pri za dokumentarac „Isti“

874
0
Podelite

Dokumentarni film „Isti”, Dejana Petrovića, osvojio je Gran-pri za najbolji kratkometražni dokumentarni film na 20. Međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma Ismailia, u Egiptu.  Festival je održan od 11. do 17. aprila u Ismailiji, nedaleko od Kaira, u organizaciji Nacionalnog filmskog centra Egipta, a uz podršku Ministarstva kulture Egipta.

Pored filma „Isti“, u kategoriji kratkog dokumentarnog filma prikazano je još 12 dokumentaraca iz Irana, Danske, SAD, Poljske, Španije, Turske, Francuske, Sirije, Egipta, Indije i Japana.

“Informacija da smo, dve nedelje nakon dobijanja Gran-prija na 65. Martovskom festivalu, osvojili još jedan Gran-pri za film „Isti“, u Egiptu, na jednom od značajnijih festivala dokumentarnog filma u ovom delu sveta, potvrda je da film komunicira ne samo sa domaćom, već i publikom van Srbije”, izjavio je Petrović i dodao da o ozbiljnosti festivala govore, ne samo besprekorna organizacija, već i imena članova žirija, prisutnih filmskih kritičara, kao i autora, među njima i nekoliko dokumentarista čije sam filmove imao priliku da pogledam u Amsterdamu, na IDFA.

Svečanom zatvaranju festivala, u utorak 17. aprila 2018. prisustvovao je i ambasador Srbije u Egiptu Jugoslav Vukadinović.

Ostavite odgovor