Pocetna Društvo Petković pozvao Vladu da preuzme “Ponikve”

Petković pozvao Vladu da preuzme “Ponikve”

3495
2
Podelite

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković pozvao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednicu Vlade Anu Brnabić i Vladu Srbije da što pre počnu razgovori o tome da država preuzme pravo vlasništva i upravljanje nad aerodromom “Ponikve”. On je rekao da aerodrom grad godišnje košta između 200 i 300.000 evra godišnje i kao dobre naveo dve opcije: da Vlada preuzme vlasništvo i upravljanje ili da se pronađe investitor za aerodrom pod pokroviteljstvom Vlade.

– Kada je država prenela pravo vlasništva i upravljanja nad aerodromom na Grad Užice bio sam najveći protivnik tog poteza, jer grad nema ni kadrove ni druge mogućnosti da se bavi razvojem aerodroma. To je veliki teret za Užice, milioni evra koje nemamo, rekao je Petković.

Petković je rekao i da je zahvalan Vladi i predsedniku Aleksandru Vučiću na novcu koji je do sada izdvojen za funkcionisanje aerodroma “Ponikve”.

2 Komentari

  1. Normalno da grad Užice nema para za održavanje aerodroma kad nema ni iz čega prihode novca. Turizam umesto da se vrednuje i da se širi vi ga pokopavate i uništavate, čekate da neko dodje da vam da pare, da bi nešto napravili. Uradite nešto i sami, stvorite nešto od nule i vi. Užice ima mlogo lepih mesta da prikaže turistima i značajnih istoriskih delova, ali džaba kad to narod upropašćava. Ugledajte se malo na zemlje gde za svaku istorijski spomenik naprave pored nešto značajno da bi privukli turiste, naravno da bi dobili pare i uložili u druge projekte…

Ostavite odgovor