Pocetna Društvo Pobednici gradskog konkursa o Đetinji

Pobednici gradskog konkursa o Đetinji

922
0
Podelite

Peti jun -Svetski dan zaštite životne sredine izabran je za dodelu nagrada na prvom gradskom foto i literatnom konkursu koji je raspisao Savet zazaštitu životne sredine-Zeleni savet.

Pobednička fotografija
Pobednička fotografija

Na foto konkursu na temu” Moje skriveno mesto u Klisuri” prvo mesto osvojila je Marija Stanković, drugo Ana Đuričić i treće mesto Miloš Jakovljević.

Treće mesto
Treće mesto

Na literarnom konkursu za učenike od petog do sedmog razreda na temu “Šapnula mi Đetinja tajnu iz Klisure” prvo mesto osvojila je Mina Janković, OŠ “Nada Matić”, drugo Marta Todorović, OŠ “Aleksa Dejović” i treće mesto Veljko Rajić, OŠ Stari grad.

foto konkurs nagradjeniDunja Đenić, član Gradskog veća za zaštitu životne sredine navela je da osam autora se odazvalo na foto konkurs i 49 učenika poslalo je literarni radove.
– Konkursi su u cilju afirmacije i obeležavanje važnih datuma, aki i isticanja ekoloških problema i uticaja koliko mi kao pojedinci možemo da doprinesemo njihovom rešavanju. Važno je da se u što većem broju uključimo i pokušamo da minimiziramo te probleme- istakla je Đenić.

Marija Stanković i Radovan Baja Vujović
Marija Stanković i Radovan Baja Vujović

-Đetinja me uvek inspiriše i i ispunjava me svaki odlazak u prirodu kao i ljubav prema fotografiji. Nagradu nisam očekivala, rekla je Marija Stanković.
Nagrađeni na konkursu dobili su knjige a prvonagrađeni i radove učenika Umetničke škole.
U žiriju za izbor najboljih fotografija bio je Radovan Baja Vujović, poznati užički fotograf, a za literarni konkurs Jelena Božović, novinar RTS.

Ostavite odgovor