Pocetna Čajetina Naprednjaci traže skidanje hipoteke sa spomenika na Zlatiboru

Naprednjaci traže skidanje hipoteke sa spomenika na Zlatiboru

1124
0
Podelite

Više stotina članova Srpske napredne stranke iz Zlatiborskog okruga održalo je miran skup na Šumatnom brdu na Zlatiboru sa koga je zatraženo da se skine hipoteka sa spomenika koji se tu nalazi.Zemljište na kome je spomenik je pod hipotekom od 23.septembra 2014. godine ,kao zalog za kredit koji je opština Čajetina podigla za izgradnju gondole na Zlatiboru.

Po rečima Ivana Filipovića iz Povereništva SNS u Čajetini spomenik je pod tehničkom zaštitom,a nema još uvek status kulturnog dobra.

„To znači samo da se na njemu ne mogu raditi nikakve prepravke,niti dogradnja do septembra 2019.godine do kada traje ta zaštita.Ukoliko se ona ne produži opština na tom mestu može da napravi hotel ili bilo koji objekat“,rekao je Filipović na skupu.

Narodni poslanik SNS Krsto Janjušević istakao je da prethodnih dana bilo velikih laži od strane predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića da naprednjaci žele da izazovu incidente.

„Mi danas šaljemo poruku mira .Došli smo da se poklonimo senima heroja ,kažemo im hvala ,a ovima drugima da poručimo da ako misle da će nam uskratiti pravo da se borimo za svoje pretke i svoju decu,grdno su se prevarili „,poručio je Janjušević.

Skup je održan na inicijativu čajetinskog Povereništva SNS koje je i uputilo zahtev da se skine ,kako ističu  „sramna“ hipoteka.

„Stamatović je pokazao kako se odnosi prema mrtvima kao i danas prema živima.On je sa svakom vlašću od 2000.godine u sukobu,pa i sa današnjom.Za razliku od njega mi želimo da gradimo dobre odnose sa Vladom Republike Srbije,želimo koridore,nova radna mesta.Ne želimo da nam rasprodaju Zlatibor,rasparčavanje,hipoteke.Dosta je bilo“,naglasio je Đorđe Dabić iz čajetinskog Povreništva SNS.

Pored delegacije SNS vence na spomenik na Zlatiboru položili su danas i predstavnici SUBNOR-a Zlatiborkog okruga.

Spomenik na Šumatnom brdu posvećen je naradnom heroju Savu Jovanoviću Sirogojnu, kao i 64 borca i ranjenika u Drugom svetskom ratu.

Ostavite odgovor