Pocetna Ostali sportovi Neguju bacačke i skakačke discipline

Neguju bacačke i skakačke discipline

2894
0
Podelite

Plejada je užičkih atletičara srednjih i dugih pruga koji su proslavili ime AK “Mladost”. Pored trkačkih disciplina, u Mladosti već pet godina veliku pažnju posvećuju i bacačkim i skakačkim disciplinama. NJihovi takmičari u bacanju kugle, koplja, diska, kladiva, i skakači u vis i u dalj, već se uveliko sa takmičenja vraćaju sa brojnim medaljama.

Drago AvramovicTrener Drago Avramović je jedan od najzaslužnijih što se ova sportska porodica sada širi:

“Male su moje zasluge za to što sada pored trkačkih imamo i bacačke i skakačke discipline. Pre dve godine su na gradskom stadionu obnovili terene za kuglu, disk i kladivo. Zahvaljujući tome sada imamo pet bacača kugle, tri mlade i perspektivne bacačice, za koje će vreme tek pokazati koliko vrede. Posle više od 40 godina imamo jednu bacačicu diska, zatim imamo bacačicu koplja koje Užice nikada nije imalo i imamo dve skakačice u dalje”, kaže trener Avramović.

Stadion atletika 1“Zahvaljujući Velikom parku i direktoru Branku Bogićeviću, koji nam je omogućio da se naprave i obnove bacački tereni, obnovljen je krug za bacanje diska i kladiva, urađeno je doskočište za vis, koje nismo imali baš dugo vremena, i sada se kod nas na stadionu mogu održavati i vrhunska takmičenja. Direktor Bogićević je takvim ulaganjem omogućio da užička deca bez obzira na pol i uzrast sada mogu na pravi način da provode vreme na sportskim borilištima i da se bave i bacačkim disciplinama.”

Atletika devojka

Mladi atletičari Mladosti imaju sve uslove da i u zimskom periodu treniraju u sportskoj dvorani, što u drugim sredinama nije uobičajeno.

“Opet zahvaljujući Velikom parku i njihovom direktoru koji obilazi sva sportska takmičenja i uvek pita šta nam nedostaje, mi imamo mogućnost da i u zimskom periodu treniramo u hali. Pored toga što koristimo teretanu koja je vrhunski  opremljena i dostupna svim sportistima Užica, mi možemo da treniramo na parketu jer imamo plastične kugle, a strunjačama zaštitimo zid i parket, tako da zaista imamo idealne uslove za treniranje i u zimskom peridu. Verujte mi da malo kod od bacača kugle ima takve uslove i zato smo neizmerno zahvalni Bogićeviću na razumevanju. “

Stadion atletika 2U klubu već ima petnaestak devojaka i momaka koji vredno treniraju. Trener sa ponosom ističe da se oni već uveliko sa raznih takmičenja vraćaju sa medaljama. Nisu uvek zlatne, ali su svakako vredne i nagoveštavaju da će Užice uskoro imati i vrsne bacače kugle, diska, kladiva, skakače u vis i dalj, koje nije imalo već preko četiri decenije.

“I Asmir Kolašinac je u 24. godini počeo da se bavi atletikom pa je postigao vrhunske rezultate. Zato nikada nije kasno da počenete, važno je samo da imate volju, želju, da ste disciplinovani i da imate podršku porodice i prijatelja”, kaže trener Avramović.

Ostavite odgovor