Pocetna Sport Pobeda Dina Bajrića iz Sarajeva

Pobeda Dina Bajrića iz Sarajeva

2086
0
Podelite

Dino Bajrić iz Sarajeva, pobednik je tradcionalnih skokova sa starog železničkog mosta u Užicu. Ovo takmičenje rezervisano je za one najhrabrije, koji su spremni da sa visine od 16 metara skaču u uvek hladnu Đetinju.

Skokovi 1Ni to što je Đetinja bila samo 13 stepeni, nije sprečilo one koji imaju dovoljno hrabrosti da skaču sa starog užičkog železničkog mosta. Najbolji u tadicionalnim skokovima, u kojima je učestvovalo 14 skakača, ove godine bio je Sarajlija Dino Bajrić.

“Nije mi prvi put ovde da skačem, jer u Užice dolazim dugi niz godina. Volim da skačem ovde, jer se osećam ugodno, jer me ovaj grad neodoljivo podseća na moje Sarajevo i zato što ova dva grada imaju dosta slučnosti po konstrukciji. Volim ovde da se takmičim i zbog toga što ovde publika svakog takmičara pozdravi kao da je domaći. Pobeda prija, a pogotovu kada ste u Užicu, gde vam prija i skakonica”, rekao je Bajrić.

Skokovi 4Drugo mesto pripalo je Stefanu Jevtiću iz Kragujevca,a treće Danku Dangubiću iz Konjica.

Skokovi 2Uz neizbežnu hrabrost, posebnu koncentraciju među 20-tak skakača imala je i jedna devojka. Lana Marković iz Beograda, drugi put skače u Užicu i zadovoljna je svojim nastupom.

“Ovo mi je drugi put da se ovde takmičim, bilo je lepo ali i hladno, jer je voda u Đetinji baš hladna.  Poslednjih 15 godina bavim se olimpijskim skokovima i ovo mi je nadogradnja svega toga”, kaže Lana Marković.

Skokovi 5Od pre tri godine uz tradicionalno, organizuje se i veoma atraktivno takmičenje u takozvanim “high diving” skokovima. Krv u žilama ledilo je šest takmičara, a pehar za najboljeg otišao je u Dansku.

“Dolazim ovde već tri godine . Divna je priroda i ambijent i zato volim da skačem u Užicu. Konkurencija je bila dobra, nije bilo problema pri skoku, jedino je voda bila hladna. Nadam se da ću i u ubuduće dolaziti na ovo takmičenje”, kaže Džimi Andersen, pobednik ovog takmičenja.

Skokovi 7Zanimljivo je da ove godine prvi put za 27 godina koliko se održava ovo takmičenje nije bilo takmičara iz Užica, grada u kome se održava ova manifestacija.

Ostavite odgovor