Pocetna Čajetina Čajetina: Nova mehanizacija za nove puteve

Čajetina: Nova mehanizacija za nove puteve

725
0
Podelite

Komunalno javno preduzeće „Zlatibor“ uspeva da, bez obzira na teže uslove na terenu zbog čestih i obilnih padavina, završava planirane poslove na putevima seoskih mesnih zajednica opštine Čajetina. Zahvaljujući kupovini dve niskonoseće prikolice, rad na terenu je lakši.

Ovih dana je rađena deonica u zaseoku Glišovići u Rudinama. Izvršena je i sanacija klizišta. Radovi su se vršili i u selu Jablanica, u zaseoku Savići. Reč je o putu dužine 1000 metara. Takođe u Jablanici je izvršena popravka puta dužine 500 metara u zaseoku Markovići. Radova će biti i u drugim mesnim zajednicama.

Zahvaljujući povećanom obimu posla na održavanju javnih površina i izvođenju različitih Radovi Cajetina 2građevinskih radova, kao i konstantnom porastu broja korisnika komunalnih usluga, KJP „Zlatibor“ već duže vreme posluje sa dobitkom. Ostvarene prihode usmerava ka nabavci mašina i opreme neohodne za unapređenje tehničkih i poslovnih kapaciteta ovog preduzeća.

Pored mnogobrojnih delatnosti kojima se bavi, KJP „Zlatibor“ poslednje dve godine krenulo je i sa izgradnjom i rekonstrukcijom makadamskih puteva po seoskim mesnim zajednicama. U protekloj godini rekonstruisano je oko 30 kilometara makadamskih puteva, dok je za ovu godinu planiran još veći obim posla. Tokom juna izvedena je popravka na pojedinim putnim pravcima u mesnim zajednicama: Tripkova, Zlatibor, Sirogojno, Golovo i Mušvete, a tokom jula radiće se u mesnim zajednicama: Dobroselica, Jablanica, Rožanstvo, Kriva Reka, Semegnjevo, Sirogojno i Branešci.
„U tu svrhu smo nabavili novu mehanizaciju. Pre par dana stigao nam je novi valjak, a nabavili smo i dve niskonoseće prikolice koje služe za lakši transport mehanizacije do Radovi Cajetina 3zabačenih seoskih područja. Valjak je plaćen 7 800 000 dinara iz sopstvenih sredstava preduzeća. Niskonoseće prikolice su plaćene 2 800 000 dinara, tako da za sada imamo kompletnu mehanizaciju koja nam za ovu vrstu posla treba“, ističe direktor KJP „Zlatbor“ Srđan Pantović.
Veliki broj poslova koji su ranijih godina bili povereni privatnim podizvođačima, ovo preduzeće sada izvršava bez ikakvih problema. To dovodi do značajnog uvećanja prihoda koji se usmeravaju ka obnavljanju mehanizacije.
„Od početka godine nabavili smo novu auto-cisternu, auto-smećaru i traktor.

Radovi Cajetina 2Vrednost ulaganja u osnovnu opremu u 2018. godini planira se u iznosu od 36 miliona dinara. To su značajna sredstva koja retko koje komunalno preduzeće može da izdvoji. Nadamo se da ako ovim tempom nastavimo da ulažemo i da se razvijamo, ovo preduzeće u budućnosti ima svetlu perspektivu“, dodaje Pantović.

KJP „Zlatibor“ primarno se bavi sakupljanjem i odvoženjem smeća koje se odlaže na deponiju „Duboko“ Užice, održavanjem javnih površina, zimskim i letnjim održavanjem javnih saobraćajnica, građevinskim radovima i dr. U svojoj nadležnosti ima i robnu pijacu i parking prostor na Zlatiboru, a kao društveno odgovorno preduzeće učestvuje u mnogim humanitarnim aktivnostima, kao i akcijama uređenja školskih dvorišta na teritorije opštine Čajetina.

PROJEKAT RADIO UŽICA „ZAJEDNIČKI PROBLEMI- ZAJEDNIČKA REŠENJA“ SUFINANSIRA OPŠTINA ČAJETINA

Ostavite odgovor