Pocetna Društvo Od starog do novog objekta škole u Turici

Od starog do novog objekta škole u Turici

1777
0
Podelite

Počela je kompletna rekonstrukcija izdvojenog odeljenja Osnovne škole Stari grad u Turici. U ovoj školi je 170 učenika, koji će od 1.septembra do završetka radova nastavu pohađati privremeno u Studentskom domu i matičkoj školi. Vrednost investicije je 63 miliona dinara, rok za završetak radova je šest meseci a izvođač je firma Kej iz Valjeva.

Skola Turica 2“Ovo je najveća investicija koja se realizuje na teritoriji Turice. Posle dužeg vremena ovo je i prva velika investicija u školski objekat i suštinski podrazumeva izgradnju potpuno novog objekta koji finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima”, istakao je Nemanja Nešić, zamenik gradonačelnika Užica.

Izgranjom ovog školskog objekta učenici iz Turice dobiće dobre uslove za obrazovanje, a Grad će imati najmoderniji školski objekat. Tokom rekonstrukcije biće izvedeni kompletni građevinski radovi, zamena podova i plafona, svih instalacija, stolarije, grejanja, parternog uređenja…

Skola Turica 4“Grad je prepoznao potrebe ove škole koja je počela sa radom 1984/85. godine i bilo je neophodno da se renovira. Učenici pripremnog predškolskog, prvog i drugog razreda pohađaće nastavu u Studentskom domu gde im je prilagođen prostor, a za treći i četvrti razred obezbeđen je prostor u matičnoj školi”, objasnila je Stanimirka Smiljanić Raonić, direktorka škole Stari grad.

Skola Turica 3Ona je dodala da ove školske godine upisano je jedno odeljenje prvaka više tako da će ih biti ukupno pet. Od septembra prelazi se u potpunosti na korišćenje elektronskih dnevnika što je jedan od segmenata za digitalizaciju učionica i van njih.

Osnovna škola Stari grad ima ukupno 976 učenika sa dva izdvojena odeljenja u Turici i Volujcu.

Ostavite odgovor