Pocetna Društvo Dozvola za podizanje stubova

Dozvola za podizanje stubova

1377
1
Podelite

Opština Čajetina dobila je dozvolu za sledeću fazu izgradnje “Gold gondole Zlatibor” koja podrazumeva podizanje 19 stubova od početne stanice u centru Zlatibora do međustanice na polovini trase, objavljeno je na sajtu opštine Čajetina

Dobijanjem ove dozvole, kako kažu u čajetinskoj opštini, konačno je rešen problem koji je usporio radove na ovom kapitalnom projektu.

Početak radova očekuje se kroz dve nedelje, u skladu sa dinamičkim planom i pratećom dokumentacijom konzorcijuma izvođača. Vrednost radova na ovoj fazi je oko 45 miliona dinara.

-Opština je kao investitor rešila imovinsko pravne odnose na kompletnoj trasi gondole, ali administrativne procedure upisa prava ulaska u posed radi privođenja nameni i izgradnje gondole u Službi za katastar nepokretnosti značajno su usporile proceduru izdavanja dozvole o kojoj pričamo, podsetila je  direktorka JP “Gold gondola Zlatibor” Bojana Božanić i dodala da se slična situacija ponavlja  i sa preostale dve faze gde se administrativni problemi u  RGZ prepliću sa tužbama i žalbama koje se ulažu samo zbog formalnih razloga.

Bojana Bozanic-U suštini, borba sa vetrenjačama koje prestavljaju pojedini nosioci prava korišćenja na parcelama na trasi traje i dalje. Ipak, stvari polako dolaze na svoje mesto. Ministarstvo građevine, nakon početnog nepoverenja, pružilo je značajnu podršku u pripremi dokumentacije i rešavanju pojedinih problema na koje smo nailazili, kaže Božanićeva i ističe saradnju sa njihovim nadležnim službama, kao i dostupnost stručnih lica za svaku vrstu konsultacija i pomoći. Ona veruje da će se tako nastaviti i da će uspeti da dovedu projekat do kraja u najbržem mogućem roku.

Direktorka JP “Gold gondola Zlatibor“ napominje da je Ministarstvo izdalo nove lokacijske uslove za gondolu, na osnovu izmenjenih vodnih uslova, čime je usaglašena dokumentacija.

-Očekujem da RGZ i nadležna Služba za katastar nepokretnosti završe sve neophodne radnje, po zakonu kako bi Opština ušla u posed parcela, s obzirom da ima saglasnosti od nadležnih ministarstava za to, zaključuje direktorka JP “Gold gondola Zlatibor“ i podseća da je projekat gondole, vredan 13 miliona evra, značajan za celu Srbiju, ne samo za Čajetinu i zlatiborski kraj.

1 komentar

Ostavite odgovor