Pocetna Društvo Šampioni svaki dan

Šampioni svaki dan

1790
0
Podelite

Predstavnici Paraolimpijskog komiteta i Apatinske pivare obišli su atletski klub „Pora“ u Užicu i atletski klub „Takovo“ u Gornjem Milanovcu kako bi se uverili u uspešnu realizaciju nagrađenih projekata u okviru prošlogodišnjeg takmičenja „Šampioni svaki dan“.

Zahvaljujući nagradnom novčanom fondu koju je dodelila Apatinska pivara, užički atletski klub „Pora“, u kome treniraju naši zlatni paraolimpijci i osvajači medalja sa evropskog prvenstva u Berlinu, dobio je novu sportsku opremu neophodnu za treniranje i nove šampionske uspehe.

„Ovakvi projekti imaju pozitivan efekat na promovisanje sporta za osobe sa invaliditetom. Ključna ideja cele platforme „Šampioni svaki dan“ je upravo rad na motivaciji i inkluziji osoba sa invaliditetom kako bi se što više njih uključilo u rekreativne sportske aktivnosti koje su ujedno i deo rehabilitacije. Kada još uz to dođu i vrhunski sportski uspesi i evropski i svetski rekordi poput ovih u atletici, onda je to razlog više da nastavimo da podržavamo paraolimpijski pokret u Srbiji“, rekao je Marko Margan, brend menadžer u Apatinskoj pivari.

Zahvaljujući novoj opremi u Užice su stigle i nove medalje sa Evropskog prvenstva u Berlinu.

„Naš glavni cilj je da povećamo broj ljudi koji žele da treniraju, a da uspešni takmičari uz bolje sprave i kvalitetnije treninge još lakše dođu do boljih rezultata. Želimo da u okviru naše lokalne zajednice, ali i cele Srbije podstaknemo osobe sa invaliditetom da se pokrenu i nađu razlog da izađu iz kuće“, kažu u atletskom klubu „Pora“.

Sprovođenje platforme „Šampioni svaki dan“ je deo saradnje između Paraolimpijskog komiteta Srbije i Apatinske pivare u okviru koje brend Jelen pivo aktivno pruža podršku Paraolimpijskom komitetu Srbije sve do sledećih Paraolimpijskih igara u Japanu 2020.

Ostavite odgovor