Pocetna Društvo Dobar početak je pola dobrog posla

Dobar početak je pola dobrog posla

1345
0
Podelite

U Užicu je potpisan memorandum o saradnji između načelstva Zlatiborskog upravnog okruga i kineske provincije Hubei koja je jedna od najrazvijenijih u Kini sa razvijenom tehnologijom prerade.

Boban PerisicNačelnik okruga Boban Perišić rekao je da se memorandum odnosi na saradnju u oblasti ekonomije, turizma, kulture i sporta i da su visoki gosti iskazali posebno interesovanje za saradnju u oblasti IT tehnologija.

-Kineska vlada je zainteresovana za razvijanje “novog puta svile”. Firme iz provincije Hubei su već prisutne u ovom delu  Srbije gde se gradi auto-put, već je uradjen je i jedan most .  Potpisali smo memorandum o saradnji sa Zlatiborskim okrugom koji će važiti narednih nekoliko godina i ovo je samo početak, a mi kažemo “dobar početak je pola dobrog posla”  – rekao je zamenik predsednika provincije Hubei, Ma Huming citirajući kinesku  izreku.

Kinezi okrug 2Načelnik Perišić je podsetio da Zlatiborski okrug prati aktivnosti Vlade Srbije na međunarodnom planu i da su ranijeu potpisani ugovori sa Nitrom iz Čehoslovačke  i Istočnokazahstanskim regionom i da sada postoji prilika za  ostvarenje saradnje sa provincijom Hubei iz Kine,

-Hubei je jedan od najrazvijenijih regiona u Kini koji se nalazi u centralnom delu zemlje. Ima 57 miliona stanovnika, a glavni grad je Buka, BDP je 311 milijardi dolara godišnje  što provinciju svrstava u moćnu ekonomsku celinu sa razvijenom tezhnologijom  prerade, industrijom pamuka, automobilskom industrijom i IT sektorom – rekao je načelnik Perišić posle potpisivanja memorandum u Regionalnoj privrednoj komori Užice.

Ostavite odgovor