Pocetna Društvo Vređanje istorije ili promocija???

Vređanje istorije ili promocija???

2104
0
Podelite

Turistička organizacija Užice saopštila je povodom informacija o aktivnostima Modne kuće “P.S. Fashion” u Memorijalnom kompleksu Kadinjača, o kojima su pisali pojedini mediji, da njih niko nije kontaktirao niti su upoznati sa snimanjem i realizacijom ovog projekta.

Oni naglašavaju da Turistička organizacije Užice nije odgovorna za bilo kakve aktivnosti u Memorijalnom kompleksu Kadinjača, već je to nadležanost Narodnog muzeja Užice. Smatraju da svu odgovornost za ovaj događaj snose njegovi akteri i najavljuju da će tim povodom preduzeti sve zakonske mere.

Kadinjaca 2Direktorka Narodnog muzeja Slavica Stefanović, kaže za Radio Užice da su iz Modne kuće “P.S. Fashion” uputili zvaničan zahtev za fotografisanje u Memorijalnom kompleksu Kadinjača i da se niko nije fotografisao na kosturnici.

“Naš uslov bio je da fotografisanju obavezno prisustvuje neko od kustosa Narodnog muzeja, što je i ispoštovano. Takođe, zahtevali smo i da fotografije ne budu objavljene bilo gde, bez našeg odobrenja. I to su ispoštovali iz Modne kuće “P.S. Fashion”, “ kaže Slavica Stefanović.

Ona napominje da ovo nije prvi put da se ovakve stvari rade na Kadinjači. Nekada je to rađeno i sa bajinobaštanskom firmom “Tarateks” kaže Stefanović i podseća da se na svim edukacijama upravo potencira na ovakvim i sličnim oblicima  promocije kulturnog nasleđa.

Ostavite odgovor